A hét vicce Schanda Tamásé: Magyarország az európai élmezőnyben van a foglalkoztatási mutatók terén

Egy gond van: egyre kevésbé vicces a kormány egybites propagandája. 

A magyar munkaerőpiaci helyzet sokkal kedvezőbb az európai átlagnál, ami annak köszönhető, hogy a magyar emberek valóban munkából akarnak megélni, és ehhez a kormány a járványhelyzetben is minden támogatást megad

- jelentette ki az Innovációs és Technológiai Minisztérium (ITM) csütörtöki közleménye alapján a tárca parlamenti és stratégiai államtitkára.

Schanda Tamás szerint a kormány nemcsak a járvány terjedése, hanem a koronavírus okozta gazdasági nehézségek ellen is védekezik, méghozzá eredményesen. A magyar gazdaság sokkal kevesebb kárt szenvedett, mint több, akár gazdagabb európai államé. Ennek az oka egyszerű: a magyar emberek munkából akarnak megélni.

És valóan: a magyar emberek munkából akarnak megélni, csak épp több százezernek nincs. Ráadásul a kormány szép lassan gondoskodik róla, hogy további tízezreknek se legyen. Az "eredményes védekezés" következtében ugyanis semmilyen segítséget nem nyújt a járványügyi intézkedések miatt bezárt vállalkozásoknak. 

Bár a net csődbemenő vendéglátóhelyekkel, edzőtermekkel, szálláshelyekkel van tele, Schanda Tamásnak ennek ellenére van arca kijelenteni, hogy a magyar munkaerőpiaci helyzet sokkal kedvezőbb az európai átlagnál.

Persze, Schanda Tamás helyzete valóban nagyon kedvező, ő az államtitkári fizetésével nem érzékel megélhetési problémákat.