Tegye fel a kezét, aki szeretné látni Németh Szilárdot, ahogy lefut egy "szigetkört"!

Egy petíció indulását is el tudnánk képzelni a nemes ügy érdekében.

Sokszor írtuk már, hogy a magyar közéletnél jobb kabaré nem kell. A hétvégi szórakozásról pedig ezúttal Németh Szilárd, Budai Gyula és Fekete-Győr András gondoskodtak.

Röviden: Fekete-Győr András szerint ultragáz, hogy a magyar adófizetők finanszírozták Orbán Gáspár elitképzőjét "amikor egy politikus bűnök tucatjait elkövetve százmilliárdossá válik, de még a fia taníttatására sem ebből a rengeteg pénzből költ". Ezen Németh Szilárd, a honvédelem nehézbombázója kiakadt, és a seregbe invitálta Fekete-Győrt:  „végre olyan férfivá válhatna, aki nem füstbombákat hajigál a rendőrökre, aki nem az árva gyerekek karácsonyi ajándékainak felgyújtására sarkall” - írta a Facebookon.

Itt nem zárult le a fordulatos szájkarate, a kommentelésbe ugyanis egy olyan fideszes prominensnek is be kellett szállni, akinek a létezéséről a magyar állampolgár csak akkor értesül, mikor figyelemhiányából fakadóan egy társadalmi csoportot épp elküld a francba. Ő Budai Gyula. A nagy elszámoltató, aki a nyugdíjasokat egyszer már kioktatta a helyes magatartásról, akarom mondani, hisztizett egy sort az idősek vásárlása miatt, és a budapestieket is elküldte a búsba.

Szóval Fekete Győrnek ezt üzente: „Nem csinálná végig azt a három hetes katonai alapkiképzést, amit jómagam és sok ezer katona végigcsinált! Nagy pofa van és azonkívül semmi nincs a Fekete-Győrnél és testnevelésből felmentett Momentumos párttársainál. Mit tudnak ők a katona életről és katonai hivatásról?! Ismerik ők egyáltalán a »Százados úr sej haj, ha felül a lovára« kezdetű katona nótát??” 

Fekete-Győr András viszont ettől nem került padlóra, sőt, megaszonta a magáét: 

"Fogalmam sincs, hogy jön ez ahhoz, hogy politikai kérdésekben igazam van-e, de ez most mindegy. Végtelenül jól szórakozom ugyanis azon, hogy olyan emberek döngetik a mellüket fene nagy férfiasságukban, akik harminc métert nem tudnak egyben lefutni. Tessék velem jönni valamelyik nap egy szigetkörre - de aztán aki lemarad, az egy hónapig önkéntes munkát végez. Áll az alku, Szilárd, Gyula? Csak keményen!”

Erre szokták azt a szót használni, hogy "touché". Fekete-Győr András ugyanis ezzel alighanem sok ezer magyar ember álmát öntötte szavakba. Hiszen tegye már fel a kezét az, aki nem szeretné Németh Szilárdot futni látni egy 5 km-es távon! Főleg azért, mert amúgy csak 11 éves koráig volt köze a sportághoz, mégis a Magyar Birkózó Szövetség elnökségében gyűjti az adóforintokat, illetve mert pacalpörkölt receptekkel szeretne a honvédelem ultramagas tesztoszteronszintjének a két lábon járó megtestesítője lenni. De a testet öltés eddig még csak így sikerüt:

Na, jó azért a Gyurcsány-korszak rettegett elszámoltatóját is megnéznénk egy testnevelés órán. Nem valószínű, hogy erre sor kerül, Budai Gyula ugyanis hamar közölte: a szigetkörnek nincs köze a katonai alapkiképzéshez, ezért ő inkább kettes fogathajtó versenyen venne részt Andrással. Ennek pedig nyilvánvalóan sokkal több köze van egy XXI. századi kiképzéshez, mint a futásnak.

És mire ezt leírtam, sajnos ki is derült, hogy Németh Szilárd nem fut. Helyette inkább románozik, pont olyan színvonalasan, mint ahogy képzeletünkben futna: