Hatalmas felfedezést tett az Állami Számvevőszék: A védőoltás nyújt megoldást a járványok ellen

Domokos László, az ÁSZ elnöke a "személyes honlapján" közölt interjúban tett ismét az egész emberiséget megmentő felfedezést.

Az ÁSZ csütörtökön tette közzé elemzését a fertőző betegségek elleni védekezés lehetőségeiről. Az "ÁSZ szakértői" pedig arra a következtetésre jutottak, hogy... Figyelem, dobpergés:

a védőoltások széles körben történő alkalmazása, és a lakosság megfelelő szintű átoltottsága – az úgynevezett „nyájimmunitás" elérése – a leghatékonyabb védekezés a fertőző betegségekkel szemben.

Mindezt ráadásul Domokos László elnök is megerősítette:

Az egyetlen kiút a jelenlegi helyzetből a teljeskörű közösségi védelmet kialakító nyájimmunitás megteremtése. Nincs tehát jó döntés vagy rossz döntés. Egyetlen dolog van, lehetőség, amit a kormányzat ingyen biztosít. Azt gondolom, hogy minden embernek jár a védettség, hiszen mindenki ugyanannak a közösségnek a részére. Figyelnünk kell egymásra és arra, hogy a másik számára ne okozzunk kárt vagy hátrányt - fogalmazott a saját honlapján.

Itt pedig azért illik megjegyezni és felidézni, hogy nem ez Domokos László első gigantikus felfedezése. Az ÁSZ elnök már 2020 tavaszán a koronavírus okozta gazdasági válság megoldása mellett a szegénységet is egycsapásra megszüntető javaslattal állt elő.

A fideszes tagsága után az ellenzéki pártok megsemmisítésének kísérletéről elhíresült Domokos akkor is az ÁSZ honlapján üzent a magyar családoknak. Ez az üzenet pedig tekintélyes referenciapontot jelölt ki mindazok számára, akik munkanélkülivé váltak: a bevétel és a kiadás közötti pozitív irányba mutató különbözetet, amit takarékosságnak nevezett.

Jelen gazdasági helyzetben egyik napról a másikra több ezer munkavállaló munkahelye szűnik meg, és ha hinni lehet a felméréseknek mindössze a lakosság egyharmadának van váratlan helyzetekre félretett pénze. Ez nagyon aggasztó. Tehát 63%-nak semmilyen vésztartaléka nincs az olyan helyzetekre, mint a mostani – vezette fel a problémakört az ÁSZ elnöke.

Domokos László azonban nem csak felismerni volt képes a problémát, hanem orvosságot is kínált rá:

Minden családban a költségvetés tervezésére, kontrolljára és végrehajtására ki kellene nevezni a „pénzügyminisztert", aki rendszeresen átnézi a számlákat és meghúzza a kiadásokat. Ez jelenthet megoldást arra, hogy a nehéz helyzetbe került családok átvészeljék ezt a néhány hónapot. Természetesen ezt nemcsak nekik, hanem minden családnak meg kellene tennie, hiszen nem lehet tudni, hogy ki mikor kerül hasonló helyzetbe. 

Ugye, hogy ugye! Micsoda ötlet! Egyébként Domokos egyszer már felvetette, hogy a lakosság odaadhatná a pénzét az államnak, és az takarékoskodna vele helyettük. Szerinte ez felkészítette volna az embereket a válságra. Csak, sajnos, valamiért nem fogadták meg a tanácsát.

Sebaj, még mindig nincs veszve semmi, mert az ÁSZ-elnök azért nem hagyja cserben a magyarokat, és elárult egy titkot, ami százezreket menthetett meg:

A pénzügyi egyensúly eléréséhez arra kell figyelni, hogy a család kevesebbet költsön a bevételénél, a különbözetet pedig mindig tegye félre. 

A precíz tervben mondjuk jelenthet némi fennakadást, ha a bevételi oldal egy az egyben megszűnik, de talán azt ki lehet küszöbölni úgy, hogy semmire nem költünk egy forintot se. Egy szó mint száz: válság idején különösen érdemes követni az ÁSZ honlapját és az itt fellelhető tanácsokat.