Egy valaki biztos nem hallgathatta nyugalommal és lelkesen Jakab Péter évértékelőjét és bejelentését: Orbán Viktor - Videó!

A Jobbik elnöke évet értékelt és egyúttal bejelentette: miniszterelnök-jelöltként indul az ellenzéki előválasztáson. Legkésőbb október 23-án egy színpadon fog állni az ellenzék közös miniszterelnök-jelöltje és 106 képviselőjelölt, hogy együtt váltsanak kormányt és együtt váltsanak korszakot.

Jakab Péter beszédének elején elmondta, hogy 2020 egy olyan év volt, ami minden korábbinál világosabbá tette, hogy kire lehet számtani, és kire nem. Ki az, akit valóban a nemzet érdekel, és ki az, akit csak saját maga. A Jobbik elnöke szerint kiderült, hogy a magyar emberekre lehet számítani, de kormány tétlenségénél csak egy rosszabb van: ha még cselekszik is:

Ahelyett, hogy felkészítették volna az egészségügyet a második hullámra, törvényben rögzítették a lopást, megzsarolták Európát, belengedték Magyarország kilépését az Európai Unióból, majd elvették az ellenzéki önkormányzatok pénzét - fogalmazott Jakab Péter.

Hozzátette, hogy a koronavírus-járvány az egész világon szenvedést okoz, de nagyon nem mindegy, hogy ki szenved, a kormány vagy a nép. Európa kormányai vért izzadnak azért, hogy a népeik ne szenvedjenek, nálunk a nép izzad vért azért, hogy a kormány ne szenvedjen.

Orgiáznak, drogoznak, buliznak, felvásárolják a fél Balatont, felújítják a szállodáikat, közben jóízűen sorosoznak, libernyákoznak, moslékkoalícióznak, a nőket lenézik, a gondolkodókat megvetik. Egyszerű emberek ők. Minthogy a gyűlölet sem egy bonyolult érzés. Ez az ő nyelvük, amit használnak a parlamentben, a közmédiában, amivel immár 10 éve mérgezik a magyar emberek tudatát 

- értékelt a Jobbik elnöke. 

Jakab Péter szerint a gyűlölettel szemben csak úgy lehet fellépni, ha betemetjük a lövészárkokat és helyreállítjuk a nemzet egységét. Mindenkit ugyanazok a jogok és kötelezettségek fognak megilletni, nem lesznek kivételezések.

Véget vetünk az urambátyám világnak, igenis véghezvisszük az elszámoltatást, csatlakoztatjuk Magyarországot az Európai Ügyészséghez, mert mindenkinek meg kell kapnia, ami neki jár. Aki lop, az kapjon példás büntetést. Aki tisztességesen dolgozik, az kapjon tisztességes fizetést - mondta Jakab Péter.

A politikus ennek kapcsán bejelentette: 2021-ben közös ellenzéki képviselőjelölteket és miniszterelnök-jelöltet fognak választani.

Legkésőbb október 23-án egy színpadon fog állni az ellenzék közös miniszterelnök-jelöltje és 106 képviselőjelölt, hogy együtt váltsunk kormányt és együtt váltsunk korszakot. Lesznek parázs viták, de a nap végén nem egymást kell legyőznünk, hanem a Fideszt. Az előválasztásnak méltónak kell lenni ahhoz az új korszakhoz, amit meghirdetett, és ami úgy szól: betemetjük az árkokat - jelentette ki Jakab Péter.