Varga Judit 200 milliós lakóingatlanba költözik - Pár percnyire Orbán Viktortól

Az igazságügyi miniszter és férje 270 négyzetméternyi lakóingatlant vásárolt magának a miniszterelnök otthonától nem messze. Természetesen - ahogyan azt kormányközeli szereplőktől már megszokhattuk – remek üzletet kötöttek. 

A Blikk értesülései szerint egyrészt ezzel jóval a környék átlagos négyzetméterára alatt jutották hozzá a új otthonukhoz, másrészt önerőből mindössze nyolc millió forintot fedeztek, 192 millió forintot a bank hitelezte nekik. 

Varga Juditnak, aki miniszterként 2 milliót kap, a miskolci egyetemtől pedig havi 300 ezret, 2020 januári vagyonbevallása szerint nagyjából 10 millió forint megtakarítása volt. Magyar Péter, Varga férje havi 3,5 milliót tesz zsebre a Diákhitel Központ vezérigazgatójaként, igazgatósági tagként pedig 400 ezer forint tiszteletdíjat is felvesz havonta. 

A 200 milliós kégliből Varga minden bizonnyal még inkább átérzi majd a megélhetésért küzdő "átlagmagyar" problémáit, no és persze Brüsszelt is könnyebben állítja majd meg, ha úgy van. 

Nem tudni, hogy a bank a kockázati tényezőlnél figyelembe vette-e, hogy vészesen közeledik 2022, mindenesetre, ha bármi gond lenne, Orbán malacperselye majd bizonyára kisegíti.