Megérkeztünk: Varga Judit szabályozni készül a közösségi médiát

Tavasszal törvényjavaslatot fog benyújtani az Igazságügyi Minisztérium a nagy technológiai vállalatok szabályozásáról - írja Varga Judit miniszter egy Facebook-posztban. Nagyon régóta szeretné ugyanis, ha a balliberális métely nem uralná pl. a közösségi médiát.

„Semmi mást nem szeretnénk elérni a nagy tech cégekkel szemben, mint a törvényes, átlátható és ellenőrizhető működést. Semmi mást, mint ami a többi cégre, nagyvállalatra vagy kisvállalkozóra is vonatkozik. Továbbra is együttműködünk az Unió hasonló irányú szabályozásának előkészítésében, de az elmúlt időszak eseményei megmutatták, hogy gyorsabban kell lépnünk az emberek védelme érdekében. Hiszen ma már önkényesen bárki lekapcsolható az on-line térből bármilyen hivatalos, átlátható, tisztességes eljárás és jogorvoslat lehetősége nélkül" - írja Varga Judit.

A jelek szerint a kormánypártok kijelölték az új ellenségképet, ami balliberális közösségi médiadiktatúra néven fut. Vagy valami olyasmi.

Varga Judit nem is olyan régen a Twittert szidta a  Trump letiltása miatt, Rákay Philip "patrióta értékrendet népszerűsítő Facebook-tartalmak alkotásába kezdett", jelentsen ez bármit, és egyre több lakájmédia-szelet kap a Megafon Központ is.

Már írtunk róla, hogy a Megafon Központ segítségével fideszes képzés oktatja, hogyan kell a "balliberális véleményt" elnyomni a Facebookon. A Megafon Központ a mélyen orbánista Kovács István ötlete, aki korábban dolgozott a Nézőpont Intézetnél is, most az Alapjogokért Központ stratégiai igazgatója. Projektjéről tavaly a Pesti Srácok készített vele egy kellemes nyári interjút.

A Magyar Nemzet nem sokkal később közölte is vidáman: már több mint kétezren regisztráltak a képzésre.

A Fidesz a jelek szerint nagyon komolyan gondolja, hogy a 2022-es választást a Facebook bekebelezésével szeretné megnyerni. Nem volt olyan rég, hogy Péterfalvi Attila, a Nemzeti Adatvédelmi és Információszabadság Hatóság elnöke javaslatot tett a kormánynak, hogy olyan jogszabályt alkosson a közösségi médiáról, ami szerint csak alapos indokkal lehet felfüggeszteni közösségi profilokat, és a magyar hatóság felülbírálhassa ennek jogosságát.

Vagyis: Péterfalvi "adatvédő" Attila azt szerette volna, hogy a személyes profilok felfüggesztésének felülvizsgálata legyen kormányzati kompetencia.

A jelen kommunikációs stratégia szerint szegény kormánypártiak össztűz alatt élnek, és meg vannak bélyegezve a közösségi médiában, erre pedig sürgősen megoldást kellene találni, mert nem uralhatja a liberális fertő a Facebookot, a Twittert, a TikTokot stb.

Nerisztánban talán nem a valóságtól elrugaszkodott gondolat, ha azt mondjuk, hogy a kormánypártok "cenzúra elleni küzdelme" könnyen csaphat át cenzúába.