Jakab Péter: a népnek kell meghagyni a lehetőséget, hogy kiválasszák, ki a legalkalmasabb jelölt, aki Orbán Viktort le tudja majd váltani

A Jobbik miniszterelnök-jelöltje szerint azonban a feladat ennél összetettebb, hiszen a kormányváltást követően közös kormányzást kell végrehajtani, és egyben kell tud tartani egy hatpárti koalíciót. 

A magyar néppárt elnöke az ATV Egyenes Beszéd című műsorában hangsúlyozta: a leendő miniszterelnök-jelöltnek azonosulnia kell az ellenzéki összefogás programjával. A legfontosabb szempont pedig az lesz, hogy ki az, aki a legelszántabb, ki az, aki minden párt szavazóit, és a bizonytalanokat is meg tudja szólítani. 

Jakab kiemelte, az ellenzéki együttműködésbe pártja érkezett a legtávolabbról, éppen ezért sok változáson mentek keresztül, ő pedig büszke arra, hogy az általa vezetett Jobbik új utat választott, és az együttműködés centrumának a része, hiszen hidakat kell tudniuk építeni más pártok szavazói felé is. 

Nem azt mondom, hogy egyedül megeszem az oroszlánt vacsorára, hanem azt, hogy össze kell fogni, együtt kell dolgozni az ellenzéki pártoknak

- mondta Jakab, aki azt, hogy a legújabb felmérések szerint a fiatalok körében a Jobbik a legkedveltebb párt, annak tudja be, hogy komoly szakmai programokat hoztak létre ennek a korosztálynak.