Sorra derülnek ki a furcsaságok az Orbánék által erőltetett orosz vakcinával kapcsolatban

A Népszava szerint a Szputnyik V klinikai tesztjén vizsgált vakcina nem azonos a forgalomba került vakcinával. 

A lap értesülései szerint az orosz vakcina esetében a kisebb adagokban, illetve a tömegtermelés során készülő vakcina nem teljesen egyezik, ami azt jelenti, hogy a klinikai vizsgálatok alatt nem ugyanolyan összetételű készítménnyel dolgoztak, mint ami végül forgalomba kerülhet. Feltételezhetően ezt is kifogásolták szakértők az orosz oltóanyag hazai engedélyezése kapcsán. 

A Népszava szerint az OGYÉI szakértőinek mindössze pár óra állt a rendelkezésükre arra, hogy ellenőrizzék a gyártást, végül nem javasolták, hogy engedélyt kapjon a vakcina, mivel az adatok vagy ellentmondásosak voltak, vagy hiányoztak. 

A hiányosságokat a felkért külsős szakértők szóvá tették, majd meglepte őket, hogy az OGYÉI főigazgatója kijelentette: az orosz vakcina dokumentációja megfelelő. Ezt követően akadt olyan professzor, aki kilépett a testületből, mely a vakcina értékelését végezte, mondván feleslegesnek érzi a munkáját. 

Ezek után cseppet sem elképzelhetetlen, hogy - ahogyan azt tegnap megírtuk - jó eséllyel Müller Cecília sem mondhatott igazat, az orosz vakcina megbízhatóságáról, amivel kapcsolatban továbbra is csak két dolog biztos: Orbánék valamilyen okból nagyon erőltetik, és továbbra sem tudni, hogy alkalmazása milyen egészségügyi kockázatokkal járhat.

A napnál is világosabb, hogy a magyarok nem oltásellenesek, csupán nem bíznak Orbánban és kormányában, erre pedig - ahogyan a mellékelt "ábra" is mutatja - jó okuk van.