Itt kell lenned, hogy elhidd: cenzúrázta a Varga Judit lemondásáról szóló jobbikos közleményt a közmédia, miközben Varga épp a cenzúrára hivatkozva szabályozná a Facebookot

Az igazságügyi minisztert nem zavarja, ha az állami média több szempontból is bravúros ingatlanvásárlása miatt követelt lemondását segít elrejteni a nyilvánosság elől. Az már annál inkább nem fér bele nála, ha a Facebook kifogásolja egyik posztját. 

A Jobbik azt követően szólította fel lemondásra Varga Judit igazságügyi minisztert, hogy az meglehetősen furcsa körülmények között jutott hozzá egy 200 milliós lakóingatlanhoz. A magyar néppártnak “Varga gusztustalan ingatlanügyletei kapcsán a klasszikus Hofi-idézet ugrott be, miszerint „Az igazságból elveszett az i!” 

Az ellenzéki párt közleményét az MTVA-hoz is eljuttatta. A közlést azonban megtagadták, mondván 

nem lehet jogsértő, nem lehet alkalmas arra, hogy sértse mások személyhez fűződő jogát, így különösen nem lehet alkalmas más emberi méltóságának, becsületének, jóhírnevének, magánéletének, magántitkának és személyes adatai védelméhez fűződő jogának vagy üzleti titokhoz fűződő jogának megsértésére. 

Hogy ezek közül melyik eset vonatkozott a Vargáról kiadott közleményre, nem jöttünk rá, mindenesetre külön pikantériája a dolognak, hogy az igazságügyi miniszter (nyilvánvalóan a választásokra készülve - a szerk.) szabályozná a Facebookot, éppen a cenzúrát kifogásolva. 

Pedig a valóság elrejtése, ahogyan a cikkben bemutatott példa is kiválóan mutatja, a magyar kormány és a propagandagépezetének jellemzője. Alig néhány napja derült ki, hogy egy zenakart is elhallgatattak, miután nem tetszett nekik a vezérről szóló, kritikus nóta.