Szijjártó Péter most már inkább becsicskulna Biden előtt

Az megvan ugye, hogy a magyar külügyér odaszólt a kampányban az amerikai elnökjelöltnek, hogy ne tessék már korruptnak lenni? Rég volt, tán sose volt. Immár Szijjártó Péter azt mondja, ő nem kritizálta Bident. 

Abban nincs semmi új, hogy a magyar kormány felkent hazafiai hol Putyin, hol Trump előtt igyekeztek betérdelni. Az amerikai elnökválasztási kampányban a Trump előtti megfelelési kényszer volt soron, Szijjártó Nobel-békedíjat is adott volna az USA elnökének. Aztán megint nagyot szeretett volna mondani. 

Szóval, október vége felé a magyar külügyminiszter videóüzenetet küldött Joe Bidennek, Donald Trump demokrata kihívójának, és felszólította, hogy mielőtt Magyarországgal foglalkozna, válaszolja meg a korrupciógyanús ügyeivel kapcsolatos kérdéseket. 

  

Eltelt három hónap, Biden elnök lett, Szijjártó Péter meg már nem gondolja úgy, hogy Biden korrupt lenne. Csütörtökön ugyanis interjút adott az Euronewsnak, ahol a következőt mondta:

Én nem kritizáltam senkit, mert nekem nem az a dolgom, hogy más országok elnökjelöltjének minőségét megkérdőjelezzem. Joe Biden, a mostani elnök kritizálta Magyarországot, amikor autokratikus országnak nevezte. Szerintem ez az ország iránti tisztelet és bizalom hiányát mutatja.

Valakit korruptnak nevezni ezek szerint nem kritika. Tehát akkor bátran mondhatjuk, hogy Szjjártó Péter korrupt. És ezt egy 7 millirdos jachton mutatta be.

Biden amúgy korábban valóban kritizálta Orbánékat, Magyarországot az önkényuralmi rendszerek közé sorolta, úgy fogalmazott, hogy:

„Most egy olyan helyzetben találjuk magunkat, amelyben az elnökünk hatszor beszélt Vlagyimir Putyinnal, de egyetlen rossz szava nem volt hozzá. A NATO-t a szétesés veszélye fenyegeti, mert a tagjai nem biztosak benne, hogy számíthatnak ránk. És látjuk mi minden történt Belarusztól kezdve, Lengyelországon át Magyarországig, hogy az önkényuralmi rendszerek tündökölnek újra a világban, a mi elnökünk pedig keblére öleli ezeket a gazembereket. A legjobb barátok lettek Észak-Korea vezetőjével, akivel szerelmesleveleket váltanak.”

Szijjártó Péter ezért szeretne most inkább becsicskulni, a korruptozás helyett.