Orbán: "Kizárt, hogy ilyen eredmények mellett jelentős méretű korrupció tudna működni Magyarországon"

A fenti mondatot Orbán Viktor 2019. január 10-én mondta ki az Orbáninfón. Meg azt is, hogy zéró toleranciát hirdettek a korrucióval szemben. Most Magyarország Romániával és Bulgáriával holtversenyben lett a legkorruptabb ország az EU-ban. Megtisztelő pozíció.

Magyarország idén 44 pontot kapott a Transparency International 100 pontból álló skáláján, ahol a 100 jelenti a  legkevésbé fertőzött országokat. És itt nem a koronavírusról van szó, hanem a mindent átszövő korrupcióról.

A jelentés összesen 180 országban vizsgálta a korrupciót, ehhez képest mi erős középmezőnyben, a 69. helyen végeztünk. Ugyanennyi pontot kapott Tunézia, Jamaica és Dél-Afrika is. Uniós viszonylatban sokkal siralmasabb a helyzet, ott ugyanis az utolsó, legkorruptabb helyen osztozunk Romániával és Bulgáriával. Magyarország 2012-ben még a 27 tagú Európai Unió 19. legkorruptabb tagja volt "csak", 2017-től ez folyamatosan romlott.

"Kizárt, hogy ilyen eredmények mellett jelentős méretű korrupció tudna működni Magyarországon" - mondta Orbán Viktor két évvel ezelőtt egy olyan szokatlan sajtótájékoztatón, ahol újságírók is kérdezhettek tőle.

Hottátette, hogy szerinte a korrupciónak nincs elfogadható szintje, ezért zéró toleranciát követnek ezzel kapcsolatban. 

Tehát az említett jelentés nyilvánvalóan csak hazugság lehet, és szanszos, hogy maga Soros György írta, esetleg brüsszeli megrendelésre készült. Bár az ugye egy és ugyanaz.

Így például Szijjártó Péter jachtozgatás, Orbán magánrepülőzése, Mészáros Lőrinc páratlan gazdagodása, Tiborcz István lámpái, és egyéb megszámlálhatatlan eset egyike sem korrupció. Ezt Polt Péter is megerősítheti.