A szovjet-magyar barátságra nyálat csorgató Bencsik András szerint most a Fidesz által tisztul a világ

A magyar közélet egyik legnagyobb, ámde legjelentéktelenebb élősködője az SZFE-ről fejtette ki magvas gondolatait a Sajtóklubban. A Hír TV médiaprostijait többnyire csak a gondolkodásról lemondottak követik nyomon, így csak a 444 szemlézéséből értesültünk Bencsik András legújabb kalandjairól. Az idegszálakat nem érdemes megrángatni miatta, lénye sokkal inkább mosolyra sarkalló jelenség, mint kritika alapja.

Bencsik András rendre komoly szakértelemmel nyilvánul meg az élet szinte minden területén. Legátfogóbb elemzéseinek egyike az volt, mikor az egész világ elé tárta, hogy az Amazonas nem is olyan nagy, tehát nem baj ha leég. És hogy honnan tudta a gond méretét ilyen tűpontosan a világtörténelem lapjaira környezetvédelemből új fejezetet író Bencsik?

Hát, megnézte a Google Maps-en.

Na, de nem ez volt az egyetlen, az egész emberiség szempontjából mérvadó felfedezése. Bencsik András már a Demokrata tavaly márciusi számában leszögezte: a koronavírus egy nemzetközi modell.

"A koronavírus-kampány a jelek szerint inkább csak egy olyan nemzetközi modell, amely alkalmas arra, hogy a fenyegetésekre fogékony emberek sajnálatos meghülyítésével (...) modellezze egy későbbi, valóban veszedelmes járvány hatásait és annak kezelését."

Tehát mindennek tükrében érdemes figyelni, mit mondott a legutóbbi Sajtóklubban András az SZFE-ről:

„rávetődött a fény egy ilyen szutykos odúra, ahol ez a büdös, ótvaros szekta meglapult. És ezek elkezdtek hisztériázni, amikor rájuk vetítődött… tehát kinyitották az ablakot, beáradt a napfény, és ezek kimenekültek, mert nekik az volt a jó.”

Mintegy végső konklúzióként a műsor végén leszögezte: „megyünk tovább, egyik egyetem a másik után tisztul meg”, „ezek pedig elmúlnak, mint egy pattanás”, a posztkommunizmus egy betegség volt, több mint 20 évig tartott, amíg ebből a gusztustalan állapotból egy tiszta világba áttértünk, most ez történik, tisztul a világ".

Bencsiknek amúgy korábban sem a kommunizmussal, sem a posztkommunizmussal nem volt problémája, annak idején örömmel dolgozott az MSZMP központi lapjának, a Népszabadságnak, és hosszasen csorgatta a nyálát a szovjet-magyar barátságra a Pártélet rovatban 1986-ban.

Viszont most az antikommunizmus jobban fizet számára, ezért a világ tisztulásáról egy 4 kg-os könyvet is írtak a többi médiaprosti barátjával. Mármint nem a szovjetekkel, ők 86-ban voltak a barátai.