Orbán nem érti a jogállamiságunkban kételkedőket, hiszen ő Budapest utcáin még harcolt is a jogállamiságért

Bizony, így történt! És ő egyébként is a jogállamiság rendíthetetlen védelmezője! Legalábbis egy olyan világban, ami a miniszterelnök elméjében létezik.

"Nem akarjuk már megint feladni a Közép- és Kelet-Európa számára 31 éve kivívott szuverenitásunkat és a jogállamiságot" - mondta a német Stern magazinnak a jogállamiságot páros lábbal tipró Orbán Viktor, majd a jogállamiságunkban kételkedő nyugati partnereinknek is üzent: 

Kedves barátaim, ti hol küzdöttetek a jogállamiságért? Én Budapest utcáin harcoltam. 

Mondta feltehetően röhögés nélkül, talán csak a száját néhányszor körbenyaldosva a manapság a fővárost is kivéreztetni szándékozó magyar kormányfő, majd hozzátette: “a kormány nem szól bele médiaügyekbe.” 

Orbán Viktor péntekenként elemi erejű interjúkat ad propagandarádiójának. Ilyenkor rendszerint egy párhuzamos univerzum alternatív valóságába tereli egyre csak fogyó hallgatóságát. A független bíróságok maradványait is beszántani igyekvő, az ügyészséget zsebre vágó, az ellenvéleményt nem tűrő, egy országot függésben tartó, azt strómanjain keresztül kiszipolyozó, közpénzből finanszírozott propagandagyárakkal és megfélemlítéssel kormányzó miniszterelnök ezúttal nem várt péntekig...