Jakab Péter Orbánnak: "A lábadat ne csókoljam meg, te kis mini Putyin?"

Az Országgyűlésnek hamarosan szavaznia kellene a rendkívüli jogrendről, hogy a kormány fenntarthassa a veszélyhelyzetben érvényes rendeleti kormányzást. A Jobbik elnöke szerint azonban a kormány válságkezelése megbukott, az újabb felhatalmazást kérő törvényjavaslatban pedig egy egészen pofátlan mondat is szerepel, így nem fogja azt megszavazni.

Orbán Viktor újra arra kéri az ellenzéket, hogy adjunk neki még 90 napra rendkívüli felhatalmazást, hogy kezelje a válságot. De a kis hatalommániás nemcsak ennyit kér az ellenzéktől, hanem azt is, hogy ezzel együtt szavazzuk meg neki ezt a mondatot:

„az Országgyűlés politikailag elismeri a Kormány eddigi, a járvány megakadályozására tett lépéseit”.

A lábadat ne csókoljam meg, te kis mini Putyin?

- fogalmazott Facebook-bejegszésében Jakab Péter.

Hozzátette, hogy pont ennyire fontos Orbánnak a válságkezelés: Nem munka kell neki, csak elismerés. Egy pecsét, hogy ő milyen ügyes. Pedig egy csődtömeg, aki csődbe viszi az országot - állítja Jakab.

"Az ellenzék egyszer megadta neki a bizalmat. Azt mondtuk, rajtunk ne múljon a sikeres válságkezelés, és hátha Orbán is felismeri, ez a harc most nem róla szól, hanem az országról. Orbán csúnyán visszaélt a bizalommal. Első lépésként átírta a választójogi törvényt. Aztán alaptörvényt módosított, hogy a fideszes alapítványoknak juttatott százmilliárdok elveszítsék közpénz-jellegüket, magyarán alaptörvényi szintre emelte a lopást. Közben bosszúhadjáratot indított az ellenzéki önkormányzatok ellen. Elvette az ott élők pénzét. A Gazdaságvédelmi Alap milliárdjait nem munkahelyvédelemre költötte, hanem atlétikai stadionra, űrkutatásra, Budapest-Belgrád vasútvonalra, meg a haverok szállodáinak a felújítására. Mészáros vagyonát felhízlalta 400 milliárdról 500-ra, miközben a vendéglátósok a nagy semmire vártak majd egy évet. És közben több mint 13 ezer honfitársunk belehalt a koronavírusba, és ki tudja, hány ezren az elmaradt kezelésekbe. És akkor ez a zsebdiktátor még azt kéri, hogy szavazzam meg azt, hogy ez milyen nagyszerű volt. Egy frászt! Egyszer volt Budán kutyavásár!" - írja a Jobbik elnöke.

A Jobbik egyúttal egy közleményben is jelezte, hogy a párt nemet mond az újabb rendkívüli felhatalmazásra. Ebben részletesen kifejtették, hogy az Orbán-kormány mit tett a rendkívüli felhatalmazás birtokában:

- ezermilliárdokkal tömte tele saját családtagjainak és strómanjainak zsebét

- alaptörvényben törvényesítette a közpénzlopást

- a saját politikai érdekei alapján módosította a választási törvényt

- bosszút állt a magyar emberek által megválasztott ellenzéki polgármestereken, és ellehetetlenítette az önkormányzatok működését

- az uniós pénzügyi segítség ellenére eladósította Magyarországot

- érdemi segítség nélkül hagyta a magyar kis- és középvállalkozókat

- ellentétben más európai országokkal sem maszkot, sem teszteket nem biztosított ingyenesen a magyar állampolgárok számára

- eltitkolta a közvélemény elől a járványügyi adatokat

- felszámolta az egyetemek szabadságát

- a magyar emberek adóforintjait költötte használhatatlan és fölösleges kínai gagyikra

Mint a párt közleménye fogalmazott, Orbán a rendkívüli felhatalmazás birtokában bebizonyította, hogy csak a közpénzlopásban és a diktatúraépítésben jeleskedik.

Közel 14.000 honfitársunk halt meg Orbán elhibázott válságkezelése, valamint az Orbán-kormány alkalmatlansága, helytelen döntései és mulasztásai miatt. Magyar emberek százezrei kerültek bajba és maradtak mindenféle kormányzati segítség nélkül!Mindeközben Orbán Viktor üzleti ügyekkel foglalkozó dublőrei – mint Mészáros Lőrinc vagy Garancsi István – és családtagjai, valamint a fideszes familiárisok még a járványból is hasznot húztak, és tovább gazdagodtak

- írták.

A Jobbik szerint nem újabb felhatalmazás, hanem felelősségre vonás és elszámoltatás vár a felelősökre.