Hogy lett vajon hirtelen szent a Fidesznek a magánélet védelme?

Szijjártó Péter és Szájer József után Varga Judit is előkapta a "magánügy" kártyát, miközben könnyed mozdulattal helyezték zárójelbe, hogy a Fidesz-KDNP képviselői milyen mélyfúrást végeztek az elmúlt évtizedben a közélet amúgy is gyomorforgató posványában.

Varga Judit válik. Ez volt a hétvége slágere a magyar sajtóban. Ez egyébként tényleg abszolút a magánügye lehetne/kellene, hogy legyen egy polgári társadalomban, de a magyar régóta nem az. Hogy miért nem az, arra az "elmúltharmincév" a válasz, de leginkább az elmúlt tíz. Az pedig csak egy cuki marcipán a csokitortán, hogy Varga Judit válása akkor derült ki, mikor a kormány hipokrata-életet megtestesítő nertársias "keresztény kultúrköre" a házasság hetét ünnepelte, előtte 24 órával pedig Novák Katalin épp azt ecsetelte nagynyilvánosság előtt, hogy "a házasság a valaha kitalált legjobb formája a békés együttélésnek". És aki ebből nem kér, azt Kövér László bajsza alatt megfogalmazott intelmeken keresztül helyezi mindehol a sor végére a magyar állam. Mindennek fényében pedig hamar befordulunk abba az utcába, ahol Varga Judit válása már nem is magánügy. Hanem sokkal inkább a fideszes képmutatás megelevenedése a médiában. Ha ehhez hozzácsapjuk, hogy Varga Judit a magánélet védelmét kéri számon a közösségi médiában a sajtón, akkor pedig meg is érkeztünk a gyomor felfordulásához.

Hogy is lett most hirtelen olyan fontos a magánálet védelme a kormánypárti prominensek számára? Szijjártó Péter az Adrián jachtozgat, nem tudni miből (illetve tudni), a fideszes válasz: magánügy. Szájer József brüsszeli meleg orgián töcsköl nagyonkeresztény házasemberként, a fideszes válasz: magánügy. Varga Judit válik a házasság hetében nagyonkereszténykonzervatív miniszterasszonyságként, a fideszes válasz: magánügy.

Kép forrása: Facebook/Kálló Gergely

Furcsa, de most hiretelen ezt a nézetet vallja a Fekete Terivel üzengető központosított hazugsággyár is. Érdekes dimenziókapun mehettünk át, ha most hirtelen a polgári-keresztény-konzervatív krédójú kormánytagok léleksimogató gondolatokkal indítanak hadjáratot a közbeszéd romló színvonala ellen, és közben a valamikori hódító-vándorló népeknek erejével igyekeznek csorbítani a társadalmi ellentéteket. Sőt, tudnunk kéne, hogy ők a lövészárkokat folyamatosan temetik, és soha nem alkalmaznak olyan primitíven manipulatív eszközöket szavazólapokért cserébe, mint a tények szenvtelen meghamísítása és a magánélet arcátlan támadása.

Hiretelen köddé vált a fideszes elmékben, ahogy Orbán Viktor bármikor megüti a nemzet templomában a Hunter S. Thomson-i hagyományokra is erősen építő kocsmai szintet. Vagy az, hogy a miniszterelnök bármikor megnyitja az országgyűlés aktuális ülésszakát Terry Blackre hivatkozva és csípőből buzizik egy velőset. Filozofálhatnánk még mindig azon, hogy a Parlamentben uralkodó Kövér László-i intelmek szűrőjén ez hogy mehetett át, de nem érdemes, hiszen mindannyian tudjuk a választ. 

De menjünk egy kicsit jobban vissza az időben, mikor G. Fodorék végérvényesen lefektették a habonyi alapokat! Emlékezzünk vissza, mikor a kamu hírek oltárán sokat áldozó 888.hu Tóbiás József feleségét úgy támadta be, ahogy az még soha nem fordult elő a magyar médiatörténelem egészét tekintve, ráadásul egy olyan bátor szerzővel, aki „H888R” néven futott! A Habony Árpi-féle etikai-kódexbe simán belefért egy olyan „újságírói” kérdés is, hogy „Ön kiverné-e Tóbiás József feleségének régi képére?”.

A „nagyonkeresztény” „nagyonkonzervatív” kormánypárti prominenseket nem zavarta az sem, mikor lesifotósok kezdték üldözni Spéder Zoltánt, Juhász Pétert, Simicska Lajost, Vona Gábort, illetve a családjukat. Vagy amikor bátor Fidelitas-tagok az éj leple alatt kezdték politikusfeleségek autóit matricázni.

Rég kiderült, hogy Habony Árpi nem csak a parancsra billentyűt nyomogató zombikká züllesztett médiacsicskáknak adta be az aljabulvár Mengele doktorai által kikísérletezett hánytatókapszulát, hanem a fideszes politikusoknak is. Ezáltal pedig bármikor tökélyre fejlesztett módon képesek a felszínre öklendezni a legalantasabb kommunikációs paneleket, melyek előtte már a kétbitesek számára is fogyaszthatóvá darálódtak a 888-Origó-Ripost-Bayer show szürkeállomány-szeletelő gépezetei között.

Ők azok, akiknek a saját tetteik erkölcsi oldalának vizsgálata a minimumot sem éri el, lelkiismeretük pedig talán soha nem is volt. Ők azok, akik jelenleg erkölcsrendészetet játszanak a magyar Parlamentben. És ők azok, akiknek most a magánélet védelme szent és sérthetetlen.

Mi meg azok vagyunk, akiknek a gyomra kifordul. Minden nap.