Az Origo szerint Soros Györggyel telepít migránsokat az Egyesült Államokba Joe Biden

Az Origo pedig Habony Árpád méltán híres hírügynökségétől szerezte tűpontos információit.

Soros György egyik szervezetével telepít migránsokat az Egyesült Államokba Joe Biden - írja az Origo Habony Árpád nemzetközi hírügynökségének, a V4NA-nak az információira hivatkozva:

Abban nincs semmi új, hogy a magyar kormány felkent hazafiai hol Putyin, hol Trump előtt igyekeztek betérdelni. Az amerikai elnökválasztási kampányban a Trump előtti megfelelési kényszer volt soron, Szijjártó Nobel-békedíjat is adott volna az USA elnökének.

Október vége felé a magyar külügyminiszter még videóüzenetet küldött Joe Bidennek, Donald Trump demokrata kihívójának, és felszólította, hogy mielőtt Magyarországgal foglalkozna, "válaszolja meg a korrupciógyanús ügyeivel kapcsolatos kérdéseket". 

Eltelt három hónap, Biden elnök lett, Szijjártó Péter meg már nem gondolja úgy, hogy Biden korrupt lenne. Január végén ugyanis interjút adott az Euronewsnak, ahol a következőt mondta:

"Én nem kritizáltam senkit, mert nekem nem az a dolgom, hogy más országok elnökjelöltjének minőségét megkérdőjelezzem. Joe Biden, a mostani elnök kritizálta Magyarországot, amikor autokratikus országnak nevezte. Szerintem ez az ország iránti tisztelet és bizalom hiányát mutatja."

Szóval, Szijjártó Péter immár inkább becsicskulna Biden előtt, de úgy tűnik, a lakájmédiájuknak elfelejtettek szólni erről. Pedig ez már csak azért is lenne célszerű, mert Biden korábban elmondta, hogy a kormányzása első évében nagy nemzetközi konferenciát hív össze, ahol a demokráciát hirdető kormányok megvitatják, hogyan lehet megvédeni a világot az autokrata, korrupt és illiberális elveket hirdető rezsimekkel szemben.

Az elnök külügyi tanácsadója, Jake Sullivan szerint a korrupt külföldi vezetők lebuktatásával hatékonyan fel lehet lépni az illiberális programot hirdető populisták ellen.

Biden azt is világossá tette már, hogy Orbánt pont közéjük sorolja.