Jönnek az új politikai erők! 2018 a szőke nők éve lesz?

Utálni, utálni, utálni! Rühelljünk valakit, valamit: a munkát, a kormányt, a pártokat, az elitet, a háttérhatalmakat, és máris megszülethet egy új párt, egy mozgalom. Még van idő a választásokig: pártalapításra, mindenki! Tényleg, mindenki?

Aki azt mondja, hogy Magyarországon veszélyben van a demokrácia, és az embereket nem érdekli a politika, az eltávolodott a valóságtól. Hazánkban olyan sokszínű a politikai pártpaletta, mint egy tavaszi kaszálatlan rét. Körbenéztünk, mi minden szökkent szárba Isten szent ege alatt…Mi komolyan gondoljuk, virágozzék minden virág, nem úgy, ahogy Mao Ce-tung.
Bízzuk a dolgokat a természet rendjére!

Van Kraf(t) a Radikálisokban

A Drotár Adriennel támadó Magyar Gazdák és Polgárok Pártjához hasonlóan, egy szőke hölggyel igyekszik megnyerni a választókat a Nemzeti Radikális Köztársasági Párt is. Január 30-án, közleményben tudatták, hogy elnökük, Kraf Ildikó vállalta a miniszterelnök-jelölti felkérést.

Fotó: Facebook/ Nemzeti Radikális Köztársasági Párt-NRKP
Fotó: Facebook/ Nemzeti Radikális Köztársasági Párt-NRKP

Honlapjuk szerint a párt elsődleges célja, hogy olyan rendszert hozzanak létre Magyarországon, amelyben az egyenjogúság megteremtése mellett a népé a hatalom.

A pártnak - tisztségviselőin kívül - van programja is. Önmeghatározásuk szerint sem jobboldali, sem baloldali eszméket nem hirdetnek. Odacsapnának a honatyáknak és honanyáknak, akik közé egyébként ők is tartozni szeretnének. Bruttó 800 ezer forintban maximálnák a képviselői fizetéseket, nincs lakhatási támogatás, nincs plusz juttatás. Szolgálati kocsi az maradna, de szigorítanák a használatát. (A képviselőknek nincs ilyen jogosultságuk-szerk.) Bevezetnék a kormányzásban részt vevő személyek visszahívhatóságát, és ez a miniszterelnökre is kiterjedne. (Annak részleteire nem tértek ki, hogy ez jogilag miként nézne ki, mivel a minisztereket nem a szavazók választják-szerk.) Eltörölnék a pártok állami támogatását, azok csak a tagdíjakból gazdálkodhatnának.

 

 

Ezt is szeretnék: “elkopzással súlytani”:

Szigorú ellenőrzés alá vonjuk a kormány és a kormányhoz közeli személyek adó-befizetéseit, Azonnali hatállyal menesztjük és vagyonelkopzással súlytjuk azt a kormányzásban részt vevő tisztségviselőt akinek saját, vagy a környezetéhez tartozó személy(ek) adóbevallásában a Magyar nép kárára valótlan adatok kerülnek feltüntetésre.

A párt merész vállalása, hogy az általa feleslegesnek tartott beruházásokat megszünteti. Ide tartoznának a stadionok és a felcsúti kisvasút is. S ha egy üzlet beindul: az NRKP megszüntetné a jelenlegi parlamenti pártokat, és új, tiszta választásokat írna ki.

Retteghet sógor, koma:

A Magyar nép felhatalmazásával, támogatásával kívánjuk elérni a jelenlegi ILLEGITIM kormány és csatlósainak leváltását, felelősségre vonását a Magyar nép ellen elkövetett bűneik miatt.Ezen személyek és minden le- és felmenő családtagjuk valamint sógor,-koma,- jó barát, -teljes vagyonát elkobzzuk, minden elkobzott vagyont visszaadunk a Magyar Köztársaság államának és népének.

 Adrienn visszavonult! Ja, mégsem…

Talán a Momentum Mozgalom eredményesnek mutatkozó olimpiaellenes aláírásgyűjtésénél is nagyobb siker az, amit egyetlen televíziós interjújával ért el a Magyar Gazdák és Polgárok Pártjának alelnöke, Drotár Adrienn.

A hajdúszoboszlói városi tv-s beszélgetése egy csapásra országos ismertséget hozott a megjelenése alapján első blikkre sem gazdának, sem polgárnak nem látszó hölgynek. Drotár az interjút követő rengeteg negatív komment miatt először azt nyilatkozta, hogy visszavonul. Aztán mégsem tette…

Fotó: A Hajdúszoboszlói Városi televízió adásának pillanatképe

 

Alapkérdés, miért iparkodik egy önmagát ismert, sikeres vállalkozóként azonosító nő a politika világába?

Egy gondolat a híressé, hírhedtté vált beszélgetésből:

Igazából több érdeke is van ennek. Az elsődleges célja az, hogy engem megkértek, mint hajdúszoboszlói első alapszervezet elnökét és ezután 2016. december 22-én lettem országos alelnök. Igazából szeretném megmutatni azt, hogy igenis tudunk az embereken segíteni. Vannak céljaink, programjaink, amik nekem is tetszenek ebbe a politikai pályában. És úgy gondolom, hogy én is fiatal vagyok és a jövő a fiatal generáción múlik. És miért ne vágnék bele, ez is egy lehetőség.

Timi vagyok…

fgrp.hu

Az előző két szervezethez hasonlóan, egy szőke hölgyet tett a szervezet arcává a Földművelők,- Gazdálkodók, és az Új Élet Rendszerváltó Pártja is.  Az elnökasszony, Blazovich Timi “alapvetően válllakozó” - derül ki szervezete honlapjáról. A Hölggyel az ATV is készített interjút:

2014 szilveszterén ünnepelték a párt születését, vagyis bejegyzését. A 2015-ös tapolcai időközi országgyűlési képviselő választásokon - amit végül a Jobbik jelöltje, Rig Lajos nyert -, ringbe szállt a mandátumért Blazovich Timi is. Összesen 45 szavazott gyűjtött, amivel lenyomta, igaz csak egy vokssal, a MIÉP jelöltjét. Honlapjuk szerint a szervezet az elnyomott népből áll. Számukra a pártvezetés nem választási, hanem - három hónap alatt, szakértők nélkül - kormányprogramot írt.

Mi a pártok közül elsőként magunkon kezdjük a megszorítást! Tisztességes munkáért, tisztességes bért! Ezért az indokolatlanul magas fizetéseket, juttatásokat, költségtérítéseket lecsökkentjük minden területen: a politikusoknál, a képviselőknél is! A mentelmi jogot újra szabályozzuk, ahogy az álláshalmozás lehetőségét is! A kormánypártok szerint az általuk hozott törvények saját magukra nem vonatkoznak, csak a többi állampolgárra. Nevetséges hozzá-állás!

Ez a párt szintén bevezetné a visszahívhatóságot, de a választott képviselők esetében. Évente, ha a választók többségének (51%-ának) aláírása összejön, az – ez elképzeléseik szerint - a vezető bukását jelentené.

Munkahelyeket is teremtenének:

Térségenként brikettáló üzemek létrehozása a hulladék, valamint a más célra nem hasznosítható mezőgazdasági hulladék feldolgozására.A brikettáló üzemek dolgozói körét a képzetlen munkanélküliek alkothatják, illetve a rokkantsági járulékot kapó betegek szabad döntésük alapján válthatják fel a munka végzést az ellátásuk helyett.

Ahogy ezek a kezdeményezések is jelzik, pezseg a hazai politikai élet. Új arcok tűnnek fel a változás reményét hirdetve. Az már a választók dolga, hogy eldöntsék:2018 a szőke nők éve lesz-e?