Magyar népmesék a Kossuth Rádióban - Előadta: Orbán Viktor

Ha péntek, akkor a miniszterelnök betotyog a propagandarádiójába, és ömleszti egyre fogyó hallgatóságának az alternatív valóságot. 

Ma sem történt ez másként. Orbán beszámolt arról, hány új fertőzöttet regisztráltak, (3093), és hogy hány embert nem gyógyítottak meg ígérete ellenére az elmúlt 24 órában, (110 honfitársunk hunyt el.) 

A kormányfő úgy ítélte meg, “veszélyes pillanatban vagyunk, mert egyszerre van vakcina, megkezdődött a konzultáció és közben beesett a harmadik hullám.” 

Ha az oltások gyorsabbak lesznek, akkor életeket nyerünk, ha a harmadik hullám görbéje lesz az erősebb, akkor életeket veszítünk

- jelentette ki Orbán, aki nemrég még azt hazudta, mindenkit meggyógyítanak, aki elkapja ezt a betegséget. Persze azt is mondta, hogy minden munkahelyet megmentenek, sőt több lesz, mint a járvány előtt volt, vagy például azt is, hogy számára Magyarország az első... 

Az “interjú” során aztán szokás szerint a miniszterelnök ismét elveszett az általa teremtett alternatív valóságban, amikor megjegyezte: 

a magyar egészségügy kivételesen erős, az elmúlt egy évben „kiválóan vizsgázott”. Remek ápolóink vannak, világszínvonalúak az orvosaink és a kórházaink is jók, képesek lennének húszezer embernek is ellátást is biztosítani. 

Természetesen az ellenzéket is szidta, mert az kritizálni merészelte a kormány totális kudarcként értékelhető járványkezelését. 

Orbán mai interjúját hallva kijelenthető: Bár nem gondoltuk volna, de úgy tűnik van, ami még a kórházaknál, az egészségügyi rendszernél, az ápolók bérénél, a kifosztott országnál is lesújtóbb állapotban van...