Mindennek vége: A Kereszténydemokrata Internacionálé elítélte az ellenzéki összefogást

Még nem tudni, a szörnyű trauma után hogyan állhat majd talpra Magyarország lakosságának minimum fele.

A Kereszténydemokrata Internacionálé (CDI) határozatban ítélte el a magyarországi baloldali pártok együttműködését a Jobbikkal, és egyben zéró toleranciára szólított fel a szélsőjobboldali, idegengyűlölő, antiszemita nézetekkel szemben - közölte Németh Zsolt, az Országgyűlés külügyi bizottságának fideszes elnöke pénteken az MTI-vel.

Németh Zsolt elmondta, hogy a CDI csütörtök esti vezetőségi ülésén a Fidesz kezdeményezésére a közép-európai politikai helyzetről is elfogadtak egy határozatot. Ebben a CDI elítéli a magyarországi baloldalt, amiért választási szövetségre lépett Jobbikkal. Hozzátette: ennek hátterében az áll, hogy a CDI elfogadhatatlannak tartja a szélsőséges, idegengyűlölő, rasszista és antiszemita politikai erőkkel történő együttműködést, mert ez negatívan érinti a nemzeti és a vallási kisebbségeket, ide értve az európai zsidóságot is.

Orbán Viktor egyébként köztudottan jó kapcsolatot ápol az internacionálékkal, hiszen

a Fidesz 1992. február 8-tól egészen 2000. október 28-ig a Liberális Internacionáléban töltött be jelentőségteljes szerepet, miközben Soros pénzén nevelkedett. (Ja, és 1994-ben Orbán azt is kijelentette, hogy amíg ő a Fidesz elnöke, a párt liberális marad.)

Arról egyébként már részletesebben is írtunk, hogy a miniszterelnökünk mennyire az ellentétek egybeesése. Egyszerre tűz és víz, föld és levegő. Ő a plebejus milliárdos, a konzervatív forradalmár, a szektákkal seftelő Mária-tisztelő kriptokatolikus protestáns, és mint kiderült, már antiszemita zsidómentő is. 

Arról is beszámoltunk már sokszor, hogy valójában mennyire küzd az antiszemitizus ellen az egykori Soros ösztöndíjas liberális elme és pártja. De maradjunk annyiban, hogy sokkal inkább meglovagolják a zsidógyűlölet felcsapó hullámait.