Ami a kormányzati kommunikációból kimaradt: nem a kormány, hanem az EU állja a cégeknek nyújtott, 10 milliós ingyenhitelt

Annak tükrében nem is akkora meglepetés ez, hogy az Orbán-kormány kommunikációja nem igazán egyeztethető össze a valóssággal. Egyébként is, hogyan dolgozná fel ezt az információt egy fideszes szavazó, akinek emlékeiben még élénken él, vezére micsoda ellenállal próbálta megállítani Brüsszelt?

Emlékeznek még arra, hogy Orbán Viktor az iparkamara évnyitóján melldöngetve harangozta be, hogy kamatmentes újraindítási gyorskölcsönt biztosítanak a csőd szélére került vállalkozásoknak? 

Nos, a Portfolio.hu most kiszúrta,  

a lehívható pénzek uniós forrásból érkeznek. 

Ezt Orbán elfelejtette közölni, és természetesen a kézivezérelt propagandagyárak “újságírói”, “riporterei” elé letett, majd üveges tekintettel felolvasott anyagokban sem szerepel majd a “mellékes” információ. 

Az több ízben kiderült már, hogy az ország és a bajbajutott emberek nem számíthatnak Orbánra és kormányára. Legalább ennyiszer bizonyosodott be az is, hogy milyen következményekkel járna, ha a keleti diktátorokhoz dörgölőző kormányfő kivezetné az országot az EU-ból.