Na, végre: Rákay Philip megmondta, ki az "ócska proli"

Jelentjük, amit korábban írtunk, változatlan: az orbánista kitartottnak mostanában nagyon igyekeznek felfuttatni a Facebook-oldalát, így ő meg nagyon igyekszik nagyokat mondani. Ezáltal az egyik legszórakoztatóbb trash lett a lakájmédiában. Spoiler: Rákay Philip produktumai eddig se érdekletek senkit, ezen az Origo szemlézései sem változtattak.

Kezdetben azt hittük, hogy az Orbán Viktorról írt esszéjét nem tudja "szakmailag" überelni Rákay Philip, de viszonylag hamar sikerült. Nem sokkal később Müller Cecíliáról értekezett úgy, ahogy azt talán utoljára a szimbolista költők tették szerelmi vallomásaikban. Akkor az apropót a tisztifőorvos asszony születésnapja szolgáltatta. Most Jakab Péterrel szemben kelt szíve választottjainak védelmére:

Jakab! Nem azért vagy te ócska proli, mert parizert eszel pirosarannyal... Hanem, mert úgy viselkedsz. Ráadásul nem egy városszéli becsületsüllyesztőben teszed, ahol a falakba ivódott már a savanyú kocsmaszag, hanem a Parlamentben. És még mielőtt bárki félremagyarázná: a proli ma nem a melósok, a kétkezi munkát végző emberek egykor tárgyilagos, majd később kissé dehonesztáló megjelölése, nem. A proli mára a közönséges, a bumfordi, a bárdolatlan, a kulturálatlan, a viselkedni nem tudó, a mindig mindenért mást okoló embertípus szinonimája 

- szól Rákay Philip egzakt "proli" definíciója a Facebookon.

Szóval, a proli  mára a közönséges, a bumfordi, a bárdolatlan, a kulturálatlan, a viselkedni nem tudó, a mindig mindenért mást okoló embertípus szinonimája:

"Elképesztő sajtótájékoztatót tartott imént a Gyurcsány-brigád a vereségről. Utoljára talán a kommunizmus alatt ültek akkora büdös bunkók a parlamentben, mint Jakab Péter. Egyetlen pozitívum a képen Varju arckifejezése..." (Kocsis Máté, 2020.10.11.)

"Az ön büdös bunkó frakcióvezetője... odanyomul a miniszterelnök elé..." (Kövér László egy nappal az 1956-os forradalom emléknapja előtt a Házbizottság ülésén, 2020.10.22.)

„Az Országgyűlésben ma három pszichopata van: Jakab Péter, Hadházy Ákos és Tordai Bence, ők hárman orvosi értelemben véve is pszichopaták, következésképpen így is kell hozzájuk viszonyulni.” (Semjén Zsolt, 2020.10.26.)

Jakab Péter akkora bunkó, hogy ma felrúgta azt a 30 éves szokást, hogy egy új képviselőnek a frakcióvezetők gratulálnak. Ő (és egyébként senki a Jobbikból) ezt nem tette meg, amikor Koncz Zsófia pár perce letette az esküt. Emberként is megbukott Jakab Péter! (Nacsa Lőrinc, 2020.11.02.)

Az ideillő temérdek Jeszenszky Zsolt, Bencsik András, Bayer Zsolt-féle nímand idézettől inkább megkímélnénk az olvasóinkat, hiszen ők csak a nerisztáni gerinctelen képmutatófaj hierarchiájában számítanak valamit. Már persze addig, amíg hűen szolgálják az adóforintokból kitartott nagyurakat. Utóbbi kategóriába tartozik egyébként Rákay Philip is. Ezútan köszönjük az adófizetők nevében ezt az értékes megnyilvánulását is!

(Egyéb prolikról szóló összeállításunk amúgy itt található.)