A külügy már nyitott: közel 100 embernek tartanak előadásokat egy teremben, több napon át

Miközben mindenhonnan azt hallani - többek között Orbán Viktortól -, hogy tombol a harmadik hullám, lazításról pedig ne is álmodjunk. 

Közel száz ország diplomatáinak részvételével hétfőn kezdetét vette Budapesten a Misszióvezetői Értekezlet nevű rendezvény, mely egészen péntekig tart.  

Az eseményre közel száz embert hívtak meg, az előadásokat pedig a tárca Bem téri épületének konferenciatermében tartják. A résztvevőknek karanténba vonulniuk sem kellett, sőt, tesztre sem volt szükségük! Ennek oka pofonegyszerű: A hazahívott diplomatákra nem vonatkoznak a beutazási korlátozások 

 - írja a 444.huA tervekkel ellentétben Orbán és Szijjártó nem, Varga Mihály, és Varga Judit viszont előadást is tartottak. 

Hogyan lehetséges, hogy a járványügyi korlátozások, az ország lezárásának dacára ennyi ember egy helyen tartózkodhat, ráadásul több napon át? Nos, a portál szerint ekképpen tájékoztatták a résztvevőket: 

A hatályos jogszabályi környezet és a veszélyhelyzetre tekintettel bevezetett védelmi intézkedések hatálya alatt a munkavégzéshez kapcsolódó esemény, így munkaértekezlet tartható a maszkviselésre és egyéb járványügyi védelmi intézkedésekre vonatkozó előírások betartása mellett. Az értekezletre a KKM központi épületében, kísérő-, vagy mellékesemény megtartása nélkül kerül sor. 

Persze, az egyszerű állampolgár állhat csak mindez előtt pislogva és értetlenül, a nertársak már világossá tették sokszor, hogy rájuk nem vonatkoznak a szabályok.