"Erkölcsi fölény": Ittasan okozott sérüléses balesetet Hévíz fideszes alpolgármestere

"Az erkölcsi fölény nálunk van" - mondta Kocsis Máté egy hete a parlamentben. Most megint elénk ugrott egy olyan esemény, ami egzakt módon mutatja be a fideszes erkölcsöt.

Ittasan okozott balesetet Hévíz fideszes alpolgármestere szombaton – számolt be az RTL Híradó.

A riport szerint Kepli József János hivatali autójával hajtott Keszthely és Várvölgy között, amikor frontálisan ütközött a szemből érkező autóval. Az ütközésben a vétlen autós könnyebben megsérült és mindkét autó alaposan összetört.

Hévíz polgármestere azt mondta, hogy Keplitől tud a balesetről és azt is, hogy a szonda pozitív eredményt mutatott. Hozzátette, helyteleníti az ittas vezetést és reméli, hogy ha bebizonyosodik az alpolgármester felelőssége, akkor megtéríti a kárt, amit okozott.

A fideszes "erkölcsi fölényen túl, amit ugye Kocsis Máté emlegetett egy héttel ezelőtt, nem látjuk a sztoriban a Pesti Srácok helyszíni riportját, illetve a kormánymédia legaljaportáljainak cikkeit arról, hogy milyen gyomorforgató ittasan balesetet okozni, vagy hogy mennyibe is került a hivatali autó, amit ugyebár az adófizetők toltak az alpolgármester úr segge alá.

Csak azért, mert Jakab Péter baleseténél hogy, hogy nem egészen véletlen a Pesti Srácok "újságírói" is megjelentek, másnap pedig hamarjában a felszínre öklendezték a fideszes narratívát, ami ezúttal is hollywoodi forgatókönyvekhez méltóra sikerült - már annak, aki szereti a trash műfajt. Az Origo pl. hosszasan elmélkedett azon, hogy mennyíbe kerül egy "luxus" Skoda Ovtavia, amivel közlekedni merészeltek.

Fura, de az Origo most nem nézett utána, hogy mit vezetett a hévizi alpolgármester, de arról se sok cikket közöltek az elmúlt fél évben, hogy mennyibe került pl. az a jacht (amúgy 7 milliárd), amivel Szijjártó Péter szelte a hullámokat az Adrián. Pedig drágábbnak tűnik, mint egy Octavia. Akárcsak az a magánrepülő, amivel Orbán Viktor 30 éve meccsekre utazgat, de a közlekedésre szánt alagút is, amit épp a Puskás Stadionba tervez magának 2 milliárdért.