A Fidesz a héten nyomatékosította, hogy a luxus csak a nertársak kiváltsága

Annak idején is csak az elvtársaknak jutottak a luxuscikkek.

Jakab Péter hétfői baleseténél hogy, hogy nem egészen véletlen a Pesti Srácok "újságírói" is megjelentek, másnap pedig hamarjában a felszínre öklendezték a fideszes narratívát, ami ezúttal is hollywoodi forgatókönyvekhez méltóra sikerült - már annak, aki szereti a trash műfajt. Az Origo pl. hosszasan elmélkedett azon, hogy mennyíbe kerül egy "luxus" Skoda Ovtavia, amivel közlekedni merészeltek.

Fura, de az Origo nem nézett utána, hogy mennyibe került pl. az a jacht (amúgy 7 milliárd), amivel Szijjártó Péter szelte a hullámokat az Adrián. Pedig drágábbnak tűnik, mint egy Octavia. Akárcsak az a magánrepülő, amivel Orbán Viktor 30 éve meccsekre utazgat, de az közlekedésre szánt alagút is, amit épp a Puskás Stadionba tervez magának 2 milliárdért.

Azt viszont a portál "oknyomozói" a Facebookon "kinyomozták", hogy a Jakab Péter "sofőrjének" sem megy rosszul a sora, mert nem veti meg pl. a "többe ezer forintos whiskyket". Nem feltételezte senki, hogy az Origo munaktársainak kettőnél több agysejtje lenne - melyek már egyébként is rég lemondtak a kognitív fukciókban való részvételről -, de naivan gondolhattuk, hogy annyit azért tudnak, hogy ezer forint alatti whisky a Földön se, de Magyarországon egészen biztosan nem létezik 2021-ben. Esetleg az, amit a nertársak az adófizetők pénzén kortyolgatnak az Adrián, mert mondjuk nekik az 0 forintos. Ugorjunk!

Szóval, a "luxus Skoda Octavia" kapcsán eszünkbe jutott néhány "apróság":

Emlékszik pl. valaki (mondjuk az Orgio médiaipari segédmunkásai?), hogy Orbán Ráhel több mint 20 milliós, full extrás BMW-ből szállt ki a 2018-as kötcsei polgári piknikre érkezvén?

Persze, örüljünk, hogy itt legalább szaros pelenkát nem dobott el.

Ja, és a hű férj, Tiborcz István szolid Mercedes AMG G63-asa megvan? A 2,5 tonnás, közel 600 lóerős autó Magyarországon listaáron több mint 50 millió forint. Akinek nem menne a matek: egy csöppet drágább mint egy Octavia.

Fotó: Ács Dániel/444

Menjünk továb! Tartós bérleti szerződéssel megszerzett Audi A6-ost és Q5-öst is használt éveken át pl. Rogán Antal és drága exneje, Rogán Cecília. Azok sem Suzukik.

Audi A6 - Illusztráció
Audi Q5 - Illusztráció

De nem is kellene ennyire visszarepülni az időben: Halász János idei vagyonnyilatkozata szerint drágább Mercedest vett, mint amennyit egész évben megkeresett. Ő egy Mercedes GLC 2020 városi terepjárót tartott magához illőnek, ami több mint 16 millió forint a Mercedes honlapja alapján. Szinte nem is luxus. Nem úgy, mint egy Octavia.

Aztán idézhetnénk még olyasmiket, hogy pl. Székesfehérvár fideszes vezetése mindenképpen elefántcsont színű bőrkárpitos luxusautót szeretett volna a hivatalba, vagy hogy a Szent Margit kórház fideszes gazdasági igazgatójának luxusautói évi 5,4 millióba kerültek, netán azt, hogy 28 millió forintos luxusautót kapott Áder János és felesége, de tudjuk, hogy a fideszes szavazó ingerköszöbét mindez nem éri el. 

A nertársaknak mindez jár. Ha viszont egy ellenzéki pártelnök lízingelt Skodába ül, sofőrje pedig "több ezer forintos" whiskyt iszik, akkor jöjjön a lakájmédia hazugságaival kontextusba helyezett statáriális itélőszék!