Bayer Zsolt már a halálbüntetést hiányolja Stummer János esetében, aki felfedte Orbán titkos alagútját

Ha a 2018-as választási kampányban azt gondoltuk, hogy a magyar közélet és a nívó-díjas kormánypárti sajtó már nem tud a szintalattinál is kétszázszor mélyebb verembe avászkodni, akkor most, 2021-ben ideje kimondani: még messze nem értük el a gödör alját.

Kedden hamar körbefutott a magyar sajtó még olvasható részén, hogy Orbán titkos alagutat építtet magának a Puskás Stadionba, potom 2 milliárdért. És hamar következett be az is, ami az Orbán Viktort ért kritikák kapcsán mindig be szokott következni: a Fidesz ötös számú agressziószelepe kezdte felépíteni a kormánypárti védelem tengelyét a jól bevált kultúrbarbarizmussal. Böfögése a képzelt hatalmi magaslatról azonban most még a megszokottnál is büdösebbre sikerült.

Íme néhány „nem proli” "tényközlés" a lovagkeresztes gentlemantől:

Legyen világos: a világ legaljasabb, legbecstelenebb ellenzéke tevékenykedik Magyarországon, és ennek az ellenzéknek dolgozik alá a világ legaljasabb, legbecstelenebb sajtója. Ezeknek egyetlen „stratégiájuk” van, ez az egyetlen ötletük: felszítani a kormány ellen a legalja lumpenprolik gyűlöletét, ugyanis csak azok szavazataival van esélyük győzni. Ehhez pedig egyebek mellett minden nap tálalni kell valami „korrupciós ügyet”.

(…)

Stummer vélt politikai érdekeit követve hazudott, esküt szegett. Stummer egy ocsmány, gyáva bűnöző. Nincsen mire várni és nincs mit szépítgetni. Stummert még ma le kell váltani, a nemzetbiztonsági bizottság gyorsított eljárásban adja ki, emeljen vádat ellene az ügyészség esküszegés és hazaárulás miatt, és a lehető leggyorsabban zárják börtönbe.

És végül egy kis keresztény kultúrkörbe való sajnálkozás arra vonatkozóan, hogy milyen frankó kis „intézmény” volt a halálbüntetés:

„Hegedűs István! Esküdet megszegted, hazádat elárultad – büntetésed: halál…”

Dobónak még könnyű volt. A büntetési tételek azóta megváltoztak.

Azon kívül, hogy a Bayer Zsolt-féle jelenségre már régen elfogytak és egyben feleslegessé váltak a szavak, Dobó István megidézése kiváló ötlet. A XXI. század legfelemelőbb pillanata lenne az Orbán-kormányt és az összes szervilis médiaipari aprómunkását az ő ítélőszéke elé állítani.