Kövér László szerint a kommunizmus békés időszak volt Magyarországon

Mondta mindezt a kommunizmus áldozatainak emléknapján.

Az Országgyűlés csendőre csütörtökön, a kommunizmus áldozatainak emléknapján a közmédiának nyilatkozott. Ekkor az jutott eszébe, hogy egyre fontosabb lesz az iskolarendszer szerepe abban, hogy a fiatalok megismerjék a kommunista diktatúrákkal kapcsolatos információkat, mert "már nincsenek olyan közvetlen társadalmi élmények, amelyeket szüleiktől, nagyszüleiktől átvehetnének".

Mi már olyan generáció vagyunk - nem beszélve a gyerekeinkről, unokáinkról - akik békében születtek és békében nőhettek fel, semmilyen társadalmi kataklizma, háború nem fenyegette az életünket - jelentette ki.

Kövér László 1959-ben született, de ezek szerint úgy véli, azt ezt követő 30 éve a béke jegyében telt. Könnyen lehet, hogy az néhány százezer ember, akiket ekkortájt megfosztottak életüktől, bebörtönöztek, elhurcoltak vagy épp a hatalom tönkretette az egzisztenciájukat, erről egészen másképp vélekednének.

Persze, lehet, hogy Kövér elvtárs annyira beleélte már magát a fasisztoid megmondóember szerepébe, hogy azt hiszi, már mindenki elfelejtette, hogy a rendszerváltás előtt az MSZMP Központi Bizottságának ifjúságkutató segédmunkatársa volt. Pedig ekkor nyilván ugyanazzal a tettetett áhítattal mormolta pörköltszaftos posztmunkásőr bajsza alatt az Internacionálét, mint ahogyan teszi ezt manapság a székely himnusszal.

Abból a pozícióból a kommunizmus is békésnek tünhetett. Csernobil meg bizonyára egy kis zárójelbe helyezhető üzemzavar volt a békés Szovjetunióban. 1986 áprilisában is nagyjából ezt kommunikálták.