Jön a 100 százalékos táppénz! - Csehországban

A döntést tegnap este jelentette be a cseh kormány. Céljuk, hogy ösztönözzék az otthonmaradásra, karanténba vonulásra azokat a személyeket, akik megfertőződtek a vírussal, illetve azokat az embereket, akik kapcsolatba kerültek fertőzöttekkel. 

Eddig az alkalmazottak keresetük 60 százalékát kapták megbetegedésük esetén. Sokan ezért, amennyiben állapotuk nem volt súlyos, betegen is igyekeztek munkába állni, hogy elkerüljék jövedelmük csökkenését 

 - indokolta a döntés fontosságát Jana Malácová munkaügyi és népjóléti miniszter. Határoztak arról is, hogy a több mint 250 embert foglalkoztató vállalatoknál már holnaptól kötelező lesz a rendszeres koronavírus-tesztelés, péntektől pedig az 50 személynél többet foglalkoztató cégeknél is. A koronavírus elleni cseh vakcina fejlesztésének munkálatait pedig megújítják. 

Mindenki nyugodjon le, idehaza Orbán Viktor és kormánya is mindent megtesz, hogy megállítsa a járványt, illetve annak érdekében, hogy könnyebb legyen a családoknak: 

Például bemondja a propagandarádióiban, hogy egyetlen magyar sincs egyedül, vagy azt, hogy több munkahely lesz (vagy már van? Ki tudja követni? - a szerk.), mint a vírus felbukkanása előtt. Nemzeti konzultációt indít, de a magyar miniszterelnök a gazdaságról sem feledkezik ám meg! Nézzék csak! 

ujrainditják

(Fotó: Dévényi István/Magyar Hang)