Orbánék inkább még ma kilépnek az Európai Néppárt frakciójából, mielőtt kivágnák őket, mint azt a bizonyos macskát ......

A kormányközeli Magyar Nemzet szerint a távozásra azt követően kerülhet sor, hogy a frakció ma délelőtt megszavazza az alapszabályzatának módosítását, ami előírányozná a kormánypárti delegáció felfüggesztéséről szóló voksolás kiírását. 

Az új szabályzat lehetővé tenné, hogy a frakcióból ne csak egyes tagokat, hanem csoportokat is ki lehessen zárni, vagy tagságukat ideiglenesen felfüggeszteni. 

Korábban mi is megírtuk, hogy a magyar miniszterelnök keménykedésnek szánt levele, melyben kilépéssel fenyegetőzött, valójában ajándék Weberéknek, akiknek a Fidesz kilépése esetén nem kéne a felfüggesztésükről szavazniuk. 

Most ez a forgatókönyv látszik megvalósulni. Orbánék persze már előre menekültek. Felkészültek arra, hogy megelőzzék kirúgásukat, ennek megfelelően a papírhuszár már korábban belengette, ha kizárják őket, akkor kilépnek :-D

Hogy aztán a Fidesz-média a vezérük arcán elhelyezett újabb jókora csicskalángost győzelemként, és a párt saját döntéseként tálalhassa majd az arra még fogékony közönségnek.