Megjött a fideszes válasz az egészségügy összeomlására: Gyurcsány!

Az ismét hatalmas kihívás elé állított egészségügyi dolgozóknak március 1-jéig kellett (volna) aláírniuk az új egészségügyi szolgálati jogviszonyról szóló szerződést, mellyel kapcsolatban országszerte tört elő számos probléma. Ez vezetett oda, hogy 5500 dolgozó távozott a rendszerből pár nap alatt. A kormány szerint ez nem baj. Sőt!

Fideszes részről több reakció is érkezett arra, hogy az összeomlás szélére sodródott számos helyen az ellátás a távozó dolgozók miatt. Kásler Miklós például azt mondta:

"A fokozódó járványhelyzet ellenére is történelmi előrelépés valósul meg a magyar egészségügyben; ennek keretében jelentősen emelkednek az orvosi és szakdolgozó bérek, kivezetésre kerül a hálapénz, valamint különválik a magán és az állami ellátás."

Ha ez még nem elég a nyugalom megzavarásához, van ennél jobb is. A Fidesz ugyanis kiadott egy közleményt:

"Annyira álságos, amit a baloldal művel. Az a Gyurcsány és az a baloldal beszél az egészségügyi dolgozókról, amely kormányzása alatt sorra zárta be a kórházakat, több ezer orvost és ápolót tett utcára és üldözött el az országból. Akit nem rúgtak ki, azokat megalázóan alacsony bérért dolgoztatták, és még el is vettek tőlük egyhavi bért. A baloldal tudatosan leépítette az állami egészségügyi ellátást, mert be akarta vezetni a fizetős egészségügyet, és üzletelni akart a betegeken.  A baloldal álhíreivel ellentétben a magyar egészségügyi dolgozók döntő többsége elfogadta az egészségügyi szolgálati jogviszonyt, több mint 95 százalékuk aláírta a szerződést. Ezzel párhuzamosan minden idők legnagyobb orvosi és ápolói béremelése zajlik."

Van még kérdés? Kb. ennyire érdekli a magyar kormányt 5500 egészségügyi dolgozó élete, jövője.