Bűnt követ el az a propagandista, aki parancsszóra még az egészségügy lesújtó állapotát is rózsaszínre festi

Valóság vs. alternatív valóság. A közpénzekkel teletömött propagandagyárak utóbbit elvtelenül és gerinctelenül hirdetik, még akkor is, ha az egészségügy súlyos emberéleteket követelő állapotáról van szó. 

Ahogyan arról nálunk is olvashattál, több ezer dolgozó hagyta el az egészségügyet a kormány által rájuk erőszakolt jogviszony miatt a járvány kellős közepén.  

A kézivezérelt kormánymédia képes volt ezt a hírt úgy tálalni, hogy “Az egészségügyi dolgozók több mint 95 százaléka, közel 105 ezren aláírták az új szerződést”. (Azt már nem tették hozzá, hogy jóval kevesebben vannak a kelleténél a rendszerben, ahogyan azt sem, hogy aki aláírt, azért tehette, mert egyszerűen nem volt más választása - a szerk.) 

Miközben a Fidesz-médiából az országos kórház-főigazgató, Jenei Zoltán szavai ömlenek, miszerint  

teljes garanciát lehet adni arra, hogy a járvány alatt is biztosított az egészségügyi ellátás...sőt, minden garancia megvan arra, hogy az ellátás színvonala az ország bármely területén az eddiginek megfelelő marad, sőt akár javulhat is,

a valóságban a Szent Imre Egyetemi Oktatókórház Kardiológia Szakági Szubintenzív részlege például bejelentette: humánerőforrás hiány miatt 2021. március 1-én 19 órától nem képes beteget fogadni és ellátni sem. És ez “csak” egy intézmény. 

Vajon mire gondol egy orbánista “újságíró”, amikor leírja az arra még fogékony emberek számára a nettó hazugságokat, tudván, hogy a romokban heverő egészségügyi rendszer már a járvány előtt is több tízezer honfitársunk életét követelte? Tükröt biztosan nem tart otthon.