Orbán Viktornak volt arca kimondani, hogy nem irigykedik arra, akinek van pénze

Furcsa is lenne, ha irigykedne 500 milliárdos Mészáros Lőrinccel a farzsebében.

Magyarország strómanokkal kitömött miniszterelnöke - aki magángéppel repked futballmeccekre, akinek külügyminisztere 7 milliárdos jachton nyaral, és akinek a veje és a lánya ott pöffeszkedik a leggazdagabb magyarok listáján - ma reggel rászólt a magyar emberekre, hogy halasszák el a "luxusútjaikat".

Mivel a koronavírus mutánsait különleges üdülőhelyekről érkezők hozzák be, Orbán arra kért mindenkit, hogy a

veszélyes helyekre tervezett luxusvakációkat halasszák el. Nem azért – mint fogalmazott –, mert „irigyek lennénk rájuk”, ha van pénzük.

És a magyar kormányfőnek nem szakadt le az arca, rezzenéstelen hanggal ejtette ki ezeket a szavakat annak a ténynek a magabiztos tudatában, hogy a NER magánrepülője úgy repked a Maldív-szigetekre, mint ahogy más a sarki boltba jár. 

"Az a helyzet, drága luxus-miniszterelnök úr, hogy az átlag magyar idén sem tervezett nyaralást Dubajba meg a Maldív-szigetekre, így vírustól függetlenül idén sem fog elmenni. Helyette lassan egy éve fegyelmezetten betartja a járványügyi szabályokat, és közben szép lassan tönkremegy. Merthogy miközben az Ön kedvenc luxusgépe a korlátozások ellenére is megy, a segítség a korlátozások ellenére sem jön. Bezár az ország, és lassan nem lesz miből kinyitni" - írta ezzel kapcsoaltban a Facebook-oldalán Jakab Péter.

Egy évtized után már tökéletesen kikristályosodott, hogy Orbán Viktor olyan egyede a politikusfajnak, melynek nem csak lelkiismerete nincs, nem csak hazudni képes korlátlanul, hanem a magyar emberek arcába is simán beleröhög bármikor.