Az évi 100 milliárd adóforintból működő köztévé Jakab Péter házát tartotta a legfontosabbnak lefilmezni a hétvégén

A Jobbik elnöke vasárnap egy Facebook-posztban számolt be arról, hogy amikor hazaért, az egyik kisfia szólt, hogy valakik filmezik a házukat. A valakik pedig nem mások voltak, mint a magyar emberek pénzéből eltartott orbánista médiaipari aprómunkások, akik nyilvánvalóan azt szerették volna bemutatni, hogy micsoda fényűzésben él Jakab Péter.

Nemrég értem haza, mire szólt az egyik fiam, hogy volt itt két ember és kamerázták a házunkat. Nyilván azt akarták/akarják bemutatni a Fidesz pribékjei, hogy Jakab milyen fényűző életet él. Nos ne fáradjatok, megmutatom, hol élek itt, Miskolcon. Holnap majd azt is megmutatom, hol lakom, amikor Budapesten dolgozom. Azt meg, hogy kik jártak itt, gyorsan megtudtam. Miskolc azért nem olyan nagy város. M1. Ma ez a "közmédia"

- írta a Facebookon a Jobbik miniszterelnök-jelöltje.

Bár a nertársak naponta repkednek a Maldiv-szigetekre, Orbán Viktor pedig mintegy három évtizede játsza a nép egyszerű gyermekét úgy, hogy közben Garancsi István oligarcha repteti BL-mérközésekre, a kormánymédiában egy ideje az a sláger, illetve az aktuális pártszékházból kiadott hazudnivaló, hogy Jakab Péter a luxusok luxusában tengeti mindennapjait. E magatartás pedig erősen arra utal, hogy a Jobbik elnökének párizsis Facebook-posztjai, illetve en bloc a politikusi magatartása rendre betalálnak Fideszéknél, Orbán Viktor pedig akárcsak annak idején Vona Gábor esetében, most is kiadta a tűzparancsot. Azt a tűzparancsot, ahol az erkölcs, az etika, a magánélet és úgy általánosságban a valóság egy mozdulattal zárójelbe helyezhető, átírható, törölhető. A cél ugyanis a gátlástalan lejáratás, bármi áron.

Érdekes, de az utóbbi időben Szijjártó Péter és Szájer József után Varga Judit is előkapta a "magánügy" kártyát, nem törődve azzal, hogy a Fidesz-KDNP képviselői folyamatos mélyfúrást végezek a közélet amúgy is gyomorforgató posványában.

Hiretelen köddé vált a fideszes elmékben, ahogy Orbán Viktor bármikor megüti a nemzet templomában a Hunter S. Thomson-i hagyományokra is erősen építő kocsmai szintet. Vagy az, hogy a miniszterelnök bármikor megnyitja az országgyűlés aktuális ülésszakát Terry Blackre hivatkozva és csípőből buzizik egy velőset.  A „nagyonkeresztény” „nagyonkonzervatív” kormánypárti prominenseket nem zavarta az sem, mikor lesifotósok kezdték üldözni Spéder Zoltánt, Juhász Pétert, Simicska Lajost, Vona Gábort, illetve a családjukat. És nem zavarja most sem. Sőt!

Ezúttal az ocsmánysággenerátort maga az évi 100 milliárdból működő köztévé hajta, hogy egy pár perces "riport" erejéig megpróbálja beleégetni a kétbites nézőinek az elméjébe, hogy Orbán Viktor kihívóját el kell taposni.

Ezek a médiacsicskák azok, akiknek a saját tetteik erkölcsi oldalának vizsgálata a minimumot sem éri el, lelkiismeretük pedig talán soha nem is volt. Ők azok, akiknek munkaadóik erkölcsrendészetet játszanak a magyar Parlamentben. És ők azok, akiknek a magánélet védelme szent és sérthetetlen. Már ha a sajátjukról van szó.

Mi meg azok vagyunk, akiknek a gyomra kifordul. Minden nap.