Próbálj meg nem röhögni: Szijjártó Péter az ENSZ bűnmegelőzési és büntető igazságügyi kongresszusán adott elő

Neked sem sikerült faarccal elolvasni a címet, ugye? Nyugi, nem vagy egyedül.  

Történt, hogy tegnap Európa egyik legkorruptabb országának külgazdasági-, és külügyminisztere Japánban járt, ahol részt vett az ENSZ bűnmegelőzési és büntető igazságügyi kongresszusán, és ha már ott volt, megállapította, hogy egyértelműen a szervezett bűnözéshez kapcsolódó biztonsági kihívásokkal néz szembe a világ, szerinte ide tartozik (természetesen - a szerk.) a migráció, illetve a növekvő drogfogyasztás is.  

Szijjártó meglátása szerint egyébként Brüsszel mindkettőt támogatja. Ha nem tudnánk, hogy megint egy Brüsszel-szál húzódik meg a háttérben, azt gondolhatnánk, hogy utóbbi megállapításra egy azóta már droggal a táskájában lebukó fideszes politikustársának életmódját látva jutott.

Hogy miért szürreális, hogy a jachtozgató, helikopterezgető Szijjártó egy bűnmegelőzési kongresszuson tartott előadást?

Leginkább azért, mert pont ő az, akinek ebben a szituációban jobb lenne mélyen hallgatni. Igaz, a Polt Péter vezette ügyészségtől nem kell tartania, de azért van a világon még olyan igazságszolgáltatás, ahol már minimum a vádlottak padján ülne, elég csak azon kiruccanásaira gondolni, melyek bármelyik perspektívából vizsgálva korrupcióra utalnak.