Orbánisztán: A pártállam nyallereit díjazták a szabadság ünnepén

Semmi váratlan, csak a szokásos. Akárcsak 40-50 évvel ezelőtt, a rendszer ma is megjutalmazza a hű talpnyalókat.

Március 15. alkalmából idén is kitüntetéseket adományozott köztársasági elnök. Az ünnepélyes díjátadó elmaradt, a Magyar Közlöny hétfői számában jelent meg a díjazottak névsora. Itt lehetett olvasni, hogy a Kossuth-díjasok neve között feltűnt Nagy Feró énekes is, aki az utóbbi évtizedben nagyjából annyi érdemleges munkássággal tudott bekerülni a híradásokba, hogy Orbán Viktorral pózolt a Várban, és a kormányfő hű nyallerét a nyilvánosság előtt külön felköszöntötte a születésnapján. Nagy Feró pedig erről egy izgalmas interjút is adott. Jár érte a csoki! Illetve bocsánat: a Kossuth-díj.

Na, de van ennél még feljebb is. Vagy inkább lejebb: Az újságíróknak járó legrangosabb elismeréssel, a Táncsics Mihály-díjjal tüntette ki Kásler Miklós a Pestisrácok lapigazgatóját, Stefka Istvánt. A szabadság ünnepén. Csak hogy értsük:

A szabadság ünnepén az EMMI minisztere kitüntette a saját pártjának legalantasabb propagandára és lejáratásra szakosodott nyaller portáljának lapigazgatóját, akit egyébként 1982-ben még a kommunista belügy tüntetett ki, és a korszak legaljasabb figurái között játszotta ugyanazt a szánalmas csicska-szerepet, amit mostanában.

Azért Stefka István munkássága ezzel szépen körbe is ért. 40 éve a kommunisták tüntették ki, ma pedig a demokráciát felszámoló Orbán-rezsim. Epic.

Ja, és akkor még meg sem említettük, hogy a pártállam Farkas Adriennről, a közmédia egyik szerkesztőjéről is úgy gonolta, Táncsics Mihály-díjat érdemel. Annak a közmédiának a szerkesztőjéről, ahol nyíltan beszélnek arról, hogy aki nem a Fideszt támogatja, az ki van rúgva. És ahol 10 éve nem a BBC, hanem a Szabad Nép szerkesztői elvei érvényesülnek. Már persze akkor, ha lehet "elvnek" nevezni a pártállamot szolgáló alantas seggnyalást.

Gratulálunk a díjazottaknak! Azoknak, akik a tehetségükkel, és a nem a lojalitásukkal kerültek az elismertek közé, tényleg.

Amúgy bocsánat, Nagy Feró munkásságának csúcsteljesítménye majdnem lemaradt: