Orbán megmutatta a parlamentben, hogy a közmédia hazugságai azért mégiscsak tőle származnak

Eddig sem volt kérdés, hogy az adóforintokból kitartott és kitüntetett médiaipari aprómunkások a Fidesz pártközpontjából érkező instrukciók alapján dolgoznak, de Orbán Viktor kedden a magyar Országgyűlésben erre vonatkozóan újabb verbális bizonyítékot villantott.

A 2018-as választás előtt, mikor Vona Gábor rendre felkérdezte és megizzasztotta Orbán Viktort, a kormányfő csak harmatgyenge, ámde annál kocsmaibb stílusú buzizással volt csak képes reagálni, többnyire Terry Blackre hivatkozva. Akkor is tudni lehetett, hogy a magyar médiatörténelem egyik legalantasabb lejárató-kampánya egyenesen a miniszterelnök grazi gondoltai közül pattant ki. A Jobbik elnöke azóta már nem Vona Gábor, hanem Jakab Péter, de az orbáni módszer semmit nem változott. A buzi-kártyát felváltotta a proli-kártya, illetve azt kifordítva annak az emlegetése, hogy Jakab Péter mennyit keres. 

És Orbán Viktor, aki a nép egyszerű gyermekét játszva a farzsebében hordja Mászáros Lőrincet, most gyakorlatilag felolvasta az Origo cikkét a Jobbik elnökének kérdéseire válaszul. Magyarország strómanokkal kitömött miniszterelnöke - aki magángéppel repked futballmeccekre, akinek külügyminisztere 7 milliárdos jachton nyaral, és akinek a veje és a lánya ott pöffeszkedik a leggazdagabb magyarok listáján - azt használta politikai "érvként" Jakab Péterrel szemben, hogy mennyit keres.

A kormánymédiában egy ideje az a sláger, illetve az aktuális pártszékházból kiadott hazudnivaló, hogy Jakab Péter a luxusok luxusában tengeti mindennapjait. E magatartás pedig erősen arra utal, hogy a Jobbik elnökének párizsis Facebook-posztjai, illetve en bloc a politikusi magatartása rendre betalálnak Fideszéknél, Orbán Viktor pedig akárcsak annak idején Vona Gábor esetében, most is kiadta a tűzparancsot. Azt a tűzparancsot, ahol az erkölcs, az etika, a magánélet és úgy általánosságban a valóság egy mozdulattal zárójelbe helyezhető, átírható, törölhető. A cél ugyanis a gátlástalan lejáratás, bármi áron. Ezért jelent meg nem is olyan régen a közmédia Jakab Péter házánál. Meg azért, hogy a kormányfőnek legyen mit felolvasni az Országgyűlésben, mikor felkérdezik. Érvei és eredményei ugyanis talán akkor voltak utoljára, mikor még Soros-ösztöndíjjal játszotta a liberálist.

Orbán Viktor a zsebében tudva Mészáros Lőrinc 500 milliárdját trottyos nadrágban jár az EU-csúcsokra, kovászos uborkával kormányülésre, libafos színű gyűröttingben a kötcsei divathétvégékre és tökfőzeléket tol az arcába a Karmelitában is, de szerinte Jakab Péter játssza a szegényt, miközben amúgy urizál. Kikezdhetetlen logika.

Egy évtized után már tökéletesen kikristályosodott, hogy Orbán Viktor olyan egyede a politikusfajnak, melynek nem csak lelkiismerete nincs, nem csak hazudni képes korlátlanul, hanem a magyar emberek arcába is simán beleröhög bármikor. A magyar "demokrácia" pedig jelenleg úgy fest, hogy Magyaroszág miniszterelnöke kitalál egy ordas hazugságot, megíratja  a médiacsicskáival, majd utána a csinovnyikok végtermékét papírból visszaböfögi a parlamentben. Mindezt azért, hogy a kellően megcsócsált valóságot az egybites szavazó nyelje, mint kacsa a nokedlit. Ha pedig nem, kapnak mellé egy zsák krumplit is, hogy biztosan lecsússzon.