Bencsik András egy éve még arról értekezett, hogy a járvány egy kamu

Bencsik András egy éve még arról értekezett, hogy a járvány egy kamu

A Demokrata nevű, „hetilapnak” hazudott papírhalmaz frontembere sem tekinthető még csak kritikára sarkalló jelenségnek sem, hisz’ szolgalelke oly’ precizitással simul be a NER fogaskerekei közé, mint egy japán mikroelektronikai vállalat gépészmérnöke a napi rutinba, de az egy évvel ezelőtti irományának elolvasása tűpontosan mutatja meg a magyar közélet orbánnyallereinek hitelességét.

2020. március 6-át írunk, Bencsik Andrásnak pedig véleménycikke jelenik meg a Demokratában. Ez már önmagában boldogságra okot adó tény, ami azonban ebben áll, az még inkább: Bencsik András ugyanis itt közöli: valójában nincs is járvány. A világmédia pánikkeltésének áldozatai vagyunk.

„Mi ez az őrület? Miért gerjeszti a világmédia, benne a magyar is a pánikot? (…) Rohadt nagy járvány. Legalábbis ami a médiában végigszaladt. Mintha egy világméretű kísérletet futtattak volna le, amely révén azt akarták kideríteni, hogy megfelelően kiépített propagandával el lehet-e hitetni az emberekkel egy rettenetes világjárvány fenyegetését úgy, hogy a valóságban nincs semmiféle járvány, annak halvány nyoma sem? A válasz: igen. Ma a világmédia bárkivel bármit el tud hitetni, semmit sem számít a valóság, semmit sem ér a józan ész. A koronavírus-kampány valójában egy háború volt a józan ész ellen, és ebben a háborúban a józan ész vereséget szenvedett” – jelentette ki tényként Orbán Viktor hű csatlósa.

És hogy szavainak még inkább hitelt adjon, a következő pillanatban már Kásler Miklóst és Szlávik Jánost idézte:

„Ezért végezetül adjunk szót a tisztességes szakembereknek, az orvosoknak. Dr. Kásler Miklós, az emberi erőforrások minisztere: „a pánikkeltés az egyik legnagyobb veszély.” Dr. Szlávik János infektológus, a Dél-pesti Centrumkórház főorvosa: „Olyan sokat beszélünk róla, hogy az emberek már a pániktól félnek.” A főorvos elmondta, úgy érzi, hiába magyarázza, hogy a koronavírus alig veszélyesebb, mint az influenza. Példának hozta, hogy a mostani influenzaszezonban csak az Egyesült Államokban 20 ezren haltak meg, míg a koronavírus áldozatainak száma az USA-ban 1 volt. Egy.”

Nem ez volt ráadásul az egyetlen, az egész emberiség szempontjából mérvadó felfedezése Bencsik Andrásnak, a Demokrata egy másik tavaly márciusi számában leszögezte: a koronavírus egy nemzetközi modell.

"A koronavírus-kampány a jelek szerint inkább csak egy olyan nemzetközi modell, amely alkalmas arra, hogy a fenyegetésekre fogékony emberek sajnálatos meghülyítésével (...) modellezze egy későbbi, valóban veszedelmes járvány hatásait és annak kezelését."

Akkor, így egy év távlátából már láthatjuk is, hogy ez mind be is jött, és micsoda hozzáértő szakmai gárda terelgeti a közbeszédet a jó irányba! Jusson ez eszünkbe akkor is, mikor Bencsik András Orbán Viktor sikereiről, Soros Györgyről, vagy a Brüsszel elleni „háborúról” beszél!