A fideszes lap már azelőtt tudta, hogy beoltottak 2 millió embert, hogy megtörtént volna

Folyamatosan zajlik az oltás, ezekben az órákban átlépjük a 2 millió beoltottat - írta a kormányzati tájékoztató oldal kedden 12 óra után nem sokkal. A Lokál utódja, a Mediaworks egyik propagandaterméke, a Metropol azonban már éjszaka a nyomdába küldte a címlapot: beoltottak 2 millió embert. És ezt vajon miből tetszettek kiszámolni?

A tegnapi adatok szerint 1 millió 920 ezernél járt a beoltottak száma, ami még a kormányzati tájékoztató központ szerint sem érte el a 2 milliót kedd délre, ugyanis úgy fogalmaznak, hogy ezekben az órákban jutnak el oda.

Folyamatosan zajlik az oltás, ezekben az órákban átlépjük a 2 millió beoltottat. A brit vírusmutáns nagyon gyorsan terjed, jelentősen nő az aktív fertőzöttek és a kórházi betegek száma, ezért a korlátozások továbbra is érvényben vannak. Kérjük, hogy tartsák be az óvintézkedéseket! 4609 az új fertőzöttek száma, ezzel a járvány kezdete óta összesen 645 733 főre nőtt a beazonosított fertőzöttek száma. Elhunyt 274 többségében idős, krónikus beteg, így az elhunytak száma 20 435 főre emelkedett. A gyógyultak száma folyamatosan nő, jelenleg 402 964 fő, de az aktív fertőzöttek száma is már 222 334 főre emelkedett.12 553 koronavírusos beteget ápolnak kórházban, közülük 1529-en vannak lélegeztetőgépen. Az oltási program rendben, ütemezetten zajlik, Magyarország a második az uniós oltási ranglistán. A magyar lakosság átoltottsága elérte a 19,7%-ot szemben a 10,6%-os uniós átlaggal

- írják a koronavirus.gov.hu oldalon.

Ehhez képest a Metropol már kora reggel így került az újságárusokhoz:

Na, most akkor az van, hogy a Metropolnál vagy Nostredamusok dolgoznak, vagy a kormány a nyallereivel előbb közöl fontos információkat, mint az adófizető állampolgárokkal, vagy nagyon elszántan bűvészkednek a számokkal és a propaganda időbeosztása kicsit félrecsúszott. Esetleg a Metropolnál csak simán kretének dolgoznak.