Létezhet ennél lejjebb? Az orbánnyaller szerint saját pártja okozta a DK-s politikus halálát

Egy valóban polgári öntudatra épülő, még épelméjű országban egy Megadja Gábor nevű képződményt egy ilyen mondat után a taknyán-nyálán csúszva rángatnának ki a pártszékházból, hogy bocsánatért esedezzen. Magyarországon origós headline-t ért.

Penz András azért halt meg, mert komolyan vette saját pártjának oltásellenes propagandáját - jelentette ki az Origónak Megadja Gábor, a Századvég vezető elemzője, a Kontra főszerkesztője, hozzátéve, hogy a DK-s képviselő halála a pártja lelkén szárad. Az eszmetörténész úgy látja, hogy a baloldali pártok és a hozzájuk köthető média a történtek után "elkezdte életbe léptetni az új múltat"

- ezeket a sorokat sikerült az Origó nevű hánytatókapszulának a felszínre hoznia a húsvét hétfő utáni reggelen. És ez már nem az "elfogytak a szavak" kategória. Ez az a pillanat, ahol muszáj lenne nem csak szavakkal, hanem tettekkel is reagálni, mert a Megadja nevű véglények gyeplőjét végleg elengedte a vezér, már ha létezett egyáltalán valaha. Ha voltak határok, mostanra teljesen megszűntek, a Fidesz pedig új referenciapontot jelölt ki:

a hatalom megtartásáért tényleg, de tényleg semmi nem drága. Se isten, se ember.

Jó ízlés, az erkölcs, a humánum eddig is bármikor zárójelbe helyezhető volt, a kormánypárti csicskák azonban mostanra ezt is kevésnek érzik.

A demokratikus Koalíció március 26-án tette közzé, hogy reggelre virradóra elhunyt Penz András, a Pest megyei 6. választókerület volt DK-s elnöke, a Demokratikus Koalíció Pest megyei és kistarcsai önkormányzati képviselője, a DK Felügyelő Bizottságának tagja, az Országos Tanács tagja és a Gazdaságpolitikai Kabinet vezetője.

A kormánypártok reakciója pedig minderre nem az, hogy "őszinte részvétünk a családnak". Nekik az ordas propagandát sikerül felböfögni, azt, amivel hónapok óta hülyítik a szavazókat.

Hol lehet vajon a gátlástalanság vége?