Orbán azért nyit, mert nyitni akarja a stadionokat?

Amennyiben ez így lenne, hóbortja miatt a negyedik hullámot, és emberéleteket kockáztatna csak azért, hogy Budapest a futball Európa-bajnokság rendezői között maradjon, a stadionokban pedig nézők előtt mérkőzhessenek a csapatok. 

Egy biztos: furcsaságok, "véletlen egybeesések" bőven akadnak.

Történetesen ugyanis éppen mára lett meg a 2,5 millió beoltott, amit Orbán a lazítás feltételeként szabott meg. Mit ad Isten, ez a nap éppen egybeesik azzal a dátummal, ameddig a rendező országok jelezhetik, hány szurkolót tudnak beengedni a stadionokba. A lazítás pedig egyértelműen azt üzeni az UEFA felé, hogy itt minden feltétel adott lesz a rendezéshez, no meg annak a feltételnek a teljesítéséhez, hogy nézők is lehessenek a stadionokban. 

Ráadásul az UEFA végrehajtó bizottsága április 19-én összeül, ekkor megtárgyalják a terveket, másnap viszont már végső döntés születik arról, mely országok lesznek a házigazdák. Április 19-e ugyanakkor azért is fontos dátum, mert a kormány tervei szerint az iskolák is éppen ezen a napon nyithatnak.  

Ha pedig lazíthatunk, kinyithatjuk az iskolákat, akkor ugye itt aztán gurulhat a labda a Puskásban, no meg a sör a szurkolók gyomrába a lelátókon! (Bár Gulyás Gergely szerint itt nem fogy alkohol - a szerk.) Sőt, ha máshol nem ennyire jó a helyzet, akkor nyugodtan meg lehet itt rendezni a tervezetnél több találkozót is. De lazíthatunk? Nyithatnak az iskolák? És lazítanánk, nyitnánk ezeken a napokon, ha nem kapcsolódnának a dátumok a végrehajtó bizottság döntéseihez? 

Félreértés ne essék, Gálvölgyi Jánost idézve, én is szeretem a focit. A kérdés az, hogy vajon a késlekedve meghozott döntések, a valós veszéllyel szembeni tehetetenség nyomán kudarcos járványkezelés, a lakosságarányosan kiemelkedően rossz halálozási adatok, a magas fertőzésszámok lehetővé teszik a nyitást? Vagy mindezzel csak egy negyedik hullámot, és még több áldozatot hoz a nyakunkra a kormány?