2022-ben Orbán lesz a soros?

Egyre inkább úgy tűnik, nem lehet már letolni a választók torkán, hogy minden rosszért, ami az országot és a benne élőket éri, valamilyen kreált ellenség tehető felelőssé. 

Emlékezhetünk rá, az évekkel ezelőtt a migrációs témával talpon maradó Orbán-kormány folyamatosan Soros és Brüsszel ellen hergelte és hergeli azóta is szavazótáborát. A Soros-terv aztán nemzeti konzultációban is visszaköszönt, nem mellesleg pedig éveket haknizott végig a kormány az amerikai üzletember nevével, Brüsszelről ugyanez elmondható. 

A koronavírus felbukkanásával aztán hamar kiderült, a kormány valós ellenféllel szemben képtelen felvenni a kesztyűt, jöttek is a “felelősök”, a migránsok, a fiatalok, a fővárosiak, a "libernyákok", no meg az ellenzék. 

Utóbbit most éppen oltásellenesnek hazudja a kormány, pusztán azért, mert az ellenzék felelős magatartást mutatva arra fókuszál, hogy minden magyar biztonságos, ellenőrzött vakcinákhoz jusson. No meg azért, mert Orbánék járványkezelése kudarcos, lakosságarányosan pedig emiatt hazánk rendre az élmezőnyben tanyázik, ami a halálozások számát illeti. 

Ezért hát menekülni kell, le kell tolni magukról a felelősséget. Legalábbis meg kell próbálni. Csakhogy az elmúlt években néhány álszent fideszes lebukása, az emberek valós segítség nélkül hagyása, és az, hogy Orbánék még válsághelyzetben is a hatalmuk megszilárdítására koncentráltak, a Fidesz maradék hitelességét is lenullázta. 

Így aztán 2022-ben már kevés lehet a kreált a ellenségek mantrázása, és könnyen lehet, hogy Orbán lesz a soros...