Jakab Péter Orbánéknak: „Ennyire elcseszett kormánya ennek az országnak még nem volt” - Videó!

Ritkán osztják úgy ki az Orbán-kormány urizáló tagjait a parlamentben, mint tette azt szerdán Jakab Péter.

Jakab Péter napirend előtti felszólalásában először köszönetet mondott mindenkinek, aki a járvány alatt is hátán cipeli az országot, azonban ez alól kivételnek nevezte a fideszes képviselőket, mert ők szerinte nincsenek köztük.

A Jobbik miniszterelnök-jelöltje aztán felidézte Orbán Viktor egyik fotóját, amin az saját magát nézi egy tükröződő táblán.

"Azért mennyire beteg jellem kell ahhoz, hogy valaki a saját törvényeit nézze a tükörben?" - tette fel a kérdést Jakab. Hozzátette, hogy sokkal hamarabb kilábalnánk a válságból, ha erre a tükörre inkább az lenne írva, hogy ne csalj, ne lop, ne hazudj. Ehelyett azonban a miniszterelnök kitalálja, hogy Felcsútra reptér kell, hogy már a kert végéből elrepülhessen a Maldív-szigetekre vagy Üzbegisztánba felavatni az első üzbég-magyar burgonyakutató központot.

"Emberek százai halnak meg, Önöknek pedig üzbég krumpli kell. A hazai nem jó, azzal már nem lehet választást nyerni?" - kérdezte Jakab Péter.

A Jobbik elnöke felidézte azt is, hogy az Országos Mentőszolgálat egy évben összesen 52 milliárd forintból működik, míg a vadászkiűllításra, Semjén Zsolt hobbijára 67 milliárd megy el, tízmilliókból épített szarvasagancsos kapuval.

„Ennyire elcseszett kormánya ennek az országnak még nem volt” - jelentette ki.