Orbán mindenkit megnyugtatott a propagandarádiójában: lehet menni majd a foci Eb-re

Persze az kevésbé lehet nyugodt, aki az elmúlt egy évben tönkrement a kormány kudarcos járványkezelése, és az elmaradt valós segítségnyújtás miatt. Orbán jókedvét azonban mindez nem ronthatja el, hiszen, a "lényeget" ma is elmondta: "mire kezdődik a foci-Eb, mindenki meg fogja kapni az oltást, és részt vehet az eseményen."

A Kossuth rádióban azt is megtudhattuk, hogy a miniszterelnök lányaiként, fiaiként tekint a válogatott sportolókra. Bár ő inkább minden magyar nevében fogalmazott, ahogyan azt már megszokhattuk tőle.

Mindezt azzal kapcsolatban jegyezte meg, hogy a német Herthától kirúgták Petry Zsolt kapusedzőt, miután bírálta Gulácsi Pétert, aki kiállt a szivárványcsaládok mellett. Az orbánista véglény, Bayer Zsóti egyébként petíciót is indított annak érdekében, hogy kiálljon a német klub volt alkalmazottja ellen. Milyen kár, hogy a kormány és csatlósai a vendéglátósok, vagy éppen az egészségügyi dolgozók érdekében nem voltak ennyire aktívak... 

Orbán hozzátette, hogy május elején elérjük a 4 millió beoltottat, majd szokás szerint háborús szóhasználattal írta körül a helyzetet. A miniszterelnök természetesen a kötelező köröket sem hagyta ki, így ismét oltásellenesnek hazudta az ellenzéket, majd a pedagógusok, diákok tiltakozása ellenére újfent elmondta: 

Április 19-én nyithatnának az iskolák. 

A középiskolákat viszont csak május 10-én tervezik kinyitni, a jelek szerint ragaszkodnak ahhoz is, hogy legyen érettségi, legalábbis írásbeli, a tavalyi évhez hasonlóan.