Szlávik: Az első oltás még nem véd eléggé, Gulyás: De véd!

Meglehet, hogy csütörtök délelőtt a köztévé nézőinek agysejtjei is megverekedtek egymással. 

A 444 vette észre, hogy közvetlenül a csütörtöki kormányinfó előtt az M1-en leadtak egy interjút, amiben Szlávik János, a Dél-pesti Centrumkórház infektológiai osztályának vezetője beszélt arról, hogy

„az oltások megvédenek bennünket a súlyos fertőzéstől és a haláltól, amennyiben az ember gyakorlatilag mind a két oltást megkapta, és a második után eltelt már egy-két hét, tehát nem kizárható az, hogy valaki az első oltás után akár súlyosan megbetegszik, és kórházba kerül, hiszen az a védettség, amit egy oltástól kapunk, az esetleg nem elegendő ahhoz, hogy megakadályozza, hogy kórházba kerüljünk”.

Az infektológus külön kiemelte, hogy idő kell ahhoz, hogy az oltások megfelelő védelmet nyújtsanak a súlyos megbetegedéssel szemben.

Ez egyébként az iskolanyitás szempontjából lényeges dolog, hiszen a tanárok április 19-ig csak az első adag vakcinát kapják meg. Éppen ezért aztán Gulyás Gergely jött is, hogy megcáfolja még az általuk futtatott szakembert is. A köztévénél dolgozók pedig régóta lemondtak a gondolkodásról, így náluk nem jelentett problémát az egymással ellentmondásos nyilatkozatok egymás után közlése.

A Szlávik-interjú után kapcsolták is a kormányinfót, ahol Gulyás Gergely már arról magyarázott, hogy az április elején beoltott tanárok április 19-én már nyugodtan visszamehetnek az iskolákba, mivel szerinte

 „minden rendelkezésre álló adat szerint az első oltást követően a védettség jelentős mértékben bekövetkezik”, ezért az első oltás után több mint két héttel az iskolák nyitása nem jár olyan kockázattal, amit ne lehetne vállalni.

Akkor kormányrészről ez is pipa.

A köztévé nézői pedig bizonyára eldöntötték, melyik állítás a szimpatikusabb, ők bármelyikből kihozzák azt is, hogy Orbán Viktor a bolygó legtökéletesebb miniszterelnöke. Pedig nem volt annyira régen az sem, hogy Szlávik János arról beszélt, hogy a koronavírus nem is veszélyesebb, mint egy influenza, Gulyás Gergely pedig azt állította, hogy a 65 évnél fiatalabbak nyugodtan össze-vissza fertőzhetik egymást.

Nehéz megmondani, melyik szakértőre támaszkodhatunk jobban.Orbán Viktor egyébként azóta már közölte, hogy a középiskolákat csak május 10-étől nyitják meg. A szakértelem jegyében.