A gazdasági nehézségek ellenére sem számít a közpénz, ha a kormánynak kedves rendezvényekről van szó

A 24.hu birtokába került szerződések tanúsága szerint újabb milliárdok mennek a vadászati kiállítás és az eucharisztikus kongresszus szervezésére.

A portál arról ír, hogy a járványhelyzet, illetve az azzal párhuzamosan kialakult gazdasági nehézségek ellenére sem számít a közpénz, ha a kormánynak kedves rendezvényekről van szó:

Négy keretmegállapodásról van szó, tehát egyelőre annyi tudható, hogy az állam az eucharisztikus kongresszus szervezésére biztosan elkölt nettó 3,5 milliárd forintot (a fennmaradó 1,5 milliárd opció), a vadászati kiállításra pedig elmegy újabb nettó 1,75 milliárd forint, ha pedig ez az összeg nem lenne elegendő, van még egy nettó 750 millió forintos mozgástér a vágyak kielégítésére. A kísérőrendezvényekre nettó 350 millió forint elköltését vállalta az Egy a Természettel Nonprofit Kft., 150 millió forint pedig igényeik szerint felhasználható. A Planet Budapest egészen biztosan elvisz nettó 2 milliárd 146 millió forintot, opcióként pedig rendelkezésre áll további nettó 919,9 millió forint.

Mint ismert, tíz tonna szarvasagancsból készül el a vadászati világkiállítás kapuja, ami illik az esemény 67 milliárdos költségvetéséhez. Válság idején.

Hogy mindez hogyan hat a magyar társadalomra, azt egyébként Szilágyi György fejtette ki a minap a parlamentben a nertársaknak.