Déjà vu: Megint döntésképtelen a kormány a nyári rendezvényekkel kapcsolatban

"Május végére, június elejére vissza tudunk térni a megszokott életünkhöz" - jelentette ki Gulyás Gergely a Figyelőnek adott interjújában. Ugyanakkor jelezte azt is, hogy a nagy nyári rendezvényekkel kapcsolatban még nincs döntés. Déjà vu.

Emlékszünk még a koncert kontra focimeccs témára, ugye? A kormány korábbi döntése szerint tavaly augusztus 15-ig nem lehetett tartani 500 fősnél nagyobb rendezvényeket. Ezt azóta se lehet, sőt, semmilyen rendezvényt nem lehet tartani. Először 2020. július 12-én csurrant-cseppent az akkor még kérdőjeles augusztus 20-ról az ostobának nézett állampolgárnak némi információfoszlány. Gulyás Gergely akkor közölte: valószínűleg 15-én döntenek róla, akárcsak az 500 fő feletti rendezvényekről. A tűzijátékot végül offolták, a rendezvények mellett viszont továbbra is kérdőjel maradt.

Aztán jött az új hét, és kaptunk egy Palkovicsot Lászlót is. Az innovációs és technológiai miniszter jóval korábban belengette, hogy várhatóan nem is lazítanak tovább. Ez előrevetítette, hogy nem kapnak zöld utat az 500 főnél nagyobb rendezvények, sőt, olyanokat is megtilthatnak, amelyeket már újból engedélyeztek.

Tehát, Magyarországon bár "kiváló" volt a nyáron a vírushelyzet és a védekezés, azért annyira mégse volt kiváló. Persze, valami szórakozása hagy legyen már a kormánynak is: amíg nem közöltek hivatalosan semmit, jó volt figyelni az ostobának tekintett állampolgárok bizonytalanságát, ami például a fesztiválszervezőket nagyon durván érintette.

Azt hittük, ezzel Palkovics elviszi a showt, de akkor még nem tudtuk, hogy Gulyás Gergely simán übereli bullshitben az innovációs és technológiai minisztert. A közröhej tárgya mindenki számára ismert: A kancelláriaminiszter az alkohollal magyarázta, miért lehetett futballmeccseket rendezni, miközben a koncerteket és minden más, 500 fő feletti rendezvényt betiltott a kormány.

A vírussal nem volt túl sikeres a kormány megállapodása, mert a második hullám végül így is, úgy is berobbant. Majd aztán a harmadik is. Na, de mi lesz idén nyáron?

A jelek szerint a kormánynak éppúgy fogalma nincs, mint tavaly. Egy biztos: a stadionok embertömege más, hiszen teltházas Eb-meccsre szeretne menni Budapesten Orbán Viktor. A fesztiválszervezők, akik még bíznak az augusztusi dátumokbon, pedig még hadd vakargassák a tarkójukat hetekig, hónapokig nyugodtan. Akárcsak azok, akik ezeken szeretnének részt venni. Majd egyszer csak bejelentik, hogy majd valamikor bejelentenek valamit.