25 ezer felett az elhunytak száma, de Orbán az európai Szuperliga létrehozása miatt aggódik

Vannak a kevésbé, meg a nagyon fontos dolgok, a futball Orbán Viktor számára az utóbbi, az országban élő emberek biztonsága és jóléte az előbbi kategóriába tartozik. 

Miután kiderült, hazánk egyedüli rendezőként teltházat vállal a nyári futball Eb-re, a miniszterelnök újabb rendkívül fontos témában nyilvánult meg. 

"Magyarország meggyőződése, hogy a világ legnagyszerűbb játékának szépségét és emelkedettségét éppen az adja, hogy ez a sportág mindenkié, és nem sajátíthatják ki maguk számára a leggazdagabbak" - mondta Orbán, miközben a magyar bajnokság elsőosztályú csapatai szinte kivétel nélkül a NER kezében vannak, kedvenc felcsúti klubjához pedig számolatlanul ömlött és ömlik a közpénz.

A magyar miniszterelnök üdvözli az UEFA, a labdarúgás európai szervezetének azon álláspontját, amely határozottan kiáll az európai Szuperliga létrehozására irányuló törekvések ellen, és hitet tesz a sportág európai szintű egysége és a szolidaritás elve mellett 

 - tájékoztatta az MTI-t Havasi Bertalan, a miniszterelnök sajtófőnöke hétfőn. Orbán Viktornak ez volt a fontos akkor, amikor már 25 ezernél is többen haltak meg a járványban.

Nagy kár, hogy  

  • a külföldre kényszerülő fiatalok, 
  • az alulfizetett egészségügyi dolgozók,   
  • az egészségügyi rendszer,  
  • az elmúlt egy évben tönkrement tízezrek,  
  • vagy éppen a járványnak totálisan kiszolgáltatott pedagógusok mellett nem áll ki Orbán Viktor.

Persze vannak, akiknek a stadionok építése, meg a strómanok zsebeinek teletömése az első. Mindenki másnak ott a kormányváltás.

25 ezer halott. Kimondani is szörnyű. Lassan nincs olyan magyar, aki ne veszített volna el legalább egy ismerőst, rokont, barátot. Ma már Orbán Viktor is úgy érezte, meg kell szólalnia. Nem. Nem részvétet nyilvánított, nem anyagi segítséget kínált a bajba jutottaknak, nem a tanárok vagy az ápolók munkáját köszönte meg. Nem. A miniszterelnök ma ehelyett tiltakozását fejezte ki, amiért az európai sztár-focicsapatok megalapítottak egy új bajnokságot, a Szuperligát. Szerinte ugyanis ez igazságtalan. Orbán Viktornak ezen a napon ez volt a fontos. Nincs mit hozzáfűzni. A halottaitokat nem adhatjuk vissza nektek. Az országot igen

- ezt már Jakab Péter, a Jobbik miniszterelnök-jelöltje tette közzé a Facebookon, reagálva a kormányfő mai teljesítményére.

Ő részvétet is kívánt a gyászolóknak. Orbán Viktor nem.