Novák Katalin szerencsére egy nemzetközi konferencián is tisztázta, mi a kereszténydemokrácia alapja: Az anya nő, az apa férfi

A kereszténydemokrácia első és legfontosabb értékének a családot nevezte Novák Katalin egy, az európai kereszténydemokrácia jövőjéről hétfőn tartott online nemzetközi konferencián. Ettől pedig máris úgy érezheted, hogy minden hónapban jó helyre mennek az adóforintjaid, mikor a kormánypárti asszonyság felveszi a fizetését.

A parlamenti képviselőket, törvényhozókat, vezető politikusokat tömörítő Political Network for Values (Politikai Hálózat az Értékekért)  konferenciáján a családokért felelős tárca nélküli miniszter, a Fidesz alelnöke, aki a nemzetközi szervezet elnöke 2019 ősze óta, beszédében kiemelte, hogy a család a társadalom alapja, legkisebb, de legfontosabb egysége.

Hozzátette, hogy meg kell őrizni a hagyományos családi értékeket, azt, hogy a család egy nő és egy férfi házasságára, illetve a szülő-gyermek kapcsolatra épül.

Másik fontos értéknek az államot jelölte meg, amely biztosítja a rendet, a biztonságot és felelősséget vállal.

Fontosnak nevezte továbbá a nők és férfiak egyenjogúságát, ami nem azt jelenti, hogy a két nemet egyformának kell tekinteni, hanem azt, hogy különbözőségeik tiszteletben tartása mellett egyforma lehetőségeket kell kapniuk.

Emlékszik rá valaki, hogy egyébként Orbán Viktor szülészügyi minisztere nem is olyan régen, decemberben tette világossá, hol szeretné látni Magyarország Kormánya a magyar nőket? Leginkább a konyhában és a szülőszobán.

Akkor Novák Katalin főszereplésével megjelent egy videó, amiben szerinte arról beszélt, hogy egy nő hogyan lehet sikeres és teljesedhet ki. De valójában arról beszélt, hogy a nőnek azért mégiscsak inkább teljesítenie kéne azt a bizonyos szülési minimumot, amit Kövér László és Kovács Ákos már évekkel ezelőtt követelt. 

Ja, és az egyenjogúság: