Semjén Zsolt keze megint egész éjjel járt: Őszig tarthat a veszélyhelyzet

A miniszterelnök-helyettes ismét tette a dolgát: tegnap késő este benyújtották a törvényjavaslatot, amely a parlament őszi ülésszakának kezdete utáni 15. napig nyújtaná el a veszélyhelyzetet.

A 133 “bátor” pedig minden bizonnyal olyan lelkesen fogja nyomkodni a gombokat, amikor dönteni kell a hosszabbításról, mint amilyen kéjjel járhatott éjjel Semjén Zsoltika keze. A rendeleti kormányzás így még jó sokáig tarthat, a hivatalos indoklás szerint erre azért van szükség, mert 

az új vírusvariánsok azonban Európa-szerte terjednek és Magyarországon is jelen vannak, ezért elengedhetetlen a fokozott védekezés. 

Valójában persze mindenki, aki nem a propagandát lélegzi, tisztában van vele, hogy minderre azért van szükség, hogy Orbánék tovább szilárdítsák hatalmukat, és kivéreztessék ellenfeleiket. Nem igazán értjük viszont, miért finomkodik Semjén, miért nem írja meg rögtön, hogy választás sem tartható a veszély miatt, esetleg levéshetné azt is, hogy holnaptól nincs parlament, mert Orbán Viktor örök, és kész!