Novák Katalin nagyon büszke a fiatalok szja-mentességére, kár, hogy egy évvel ezelőtt még leszavazták

Érdekes, de az elmúlt 10 évben nem, de még egy évvel ezelőtt sem tartotta ilyen fontosnak a Fidesz, hogy "visszaadják a fiatalok jövöjét", akkor ugyanis nem támogatták a Jobbik erről szóló javaslatát.

A 25 év alatti fiatalok munkával megszerzett jövedelmében 22 százalékos többletet hoz jövő januártól a személyijövedelemadó-mentesség - mondta a családokért felelős tárca nélküli miniszter a Kossuth rádió Jó reggelt, Magyarország! című műsorában csütörtök reggel.

Novák Katalin hozzátette: ez havi szinten 40 ezer forintos, éves szinten fél millió forintos jövedelemtöbbletet jelenthet egy átlagos keresetű fiatal számára. A miniszter azt is mondta, hogy ezzel az intézkedéssel a fiatalok iránti megbecsülésüket és a munka iránti tiszteletüket szerették volna kifejezni. Céljuk, hogy minél több fiatal dolgozzon, helyezkedjen el, és az szja-mentességnek köszönhetően könnyebb legyen önálló életkezdésük.

Megbecsülésük pedig annyira határtalan, hogy egy évvel ezelőtt még pont telibesz.rták a fiatalok keresetét és lehetőségeit. Lehet, hogy akkor még nem volt elég közeli a választás éve?

A Jakab Péter és a Jobbik ifjúsági tagozatának tavalyi közös javaslata arról szólt, hogy a 29 év alatt alatti fiatalok szja-mentességet élvezzenek, ezzel is segítve itthon maradásukat, illetve hazatérésüket, hiszen számukra ez egy 15 százalékos bérnövekedést eredményezne. 

2020. február 17-én be is nyújtották a javaslatot az Országgyűlés gazdasági bizottságánál, a kormánypárti képviselők azonban azt indoklás nélkül leszavazták. Hogy egyébként az ötlet mennyire népszerű volt a fiatalok körében, arról videó is készült.

A Jobbik ötlete jóval több fiatalt érintett volna, mint a kormányé, de ennyire azért nem fontos a nertársaknak a "megbecsülés". Novák Katalin így is tolhatja a propagandát közpénzen a közmédiában.