A Fidesz-média arról már "elfelejt" beszámolni, hogy összeomlott az oltási időpontfoglaló

Minden idők legsikeresebb kormányának minden idők legsikeresebb oltási terve épp megint csődöt mondott.

Rendkívüli oltási nap lesz április 30-án pénteken, értesült az Origo. Úgy tudjuk, az Országos Oltási Munkacsoport döntése értelmében a Sinopharm mellett az oltásra regisztráltak a Pfizer vakcinájára is foglalhatnak időpontot péntekre a kórházi oltópontokra. Az időpontokra a foglalási lehetőség a reggeli órákban nyílik meg, és előreláthatóan 10 órától már kezdődhet az oltás a Pfizerrel is (természetesen mellette a Sinopharmmal is folytatódik). Emellett már a jövő heti AstraZeneca oltásra is nyitva van az időpontfoglaló. Azok foglalhatnak időpontot az eeszt.hu oldalon, akik eddig regisztráltak a koronavírus-vakcinára. Összesen 101 kórházban zajlanak majd az oltások akár este kilencig. Az Origo úgy tudja, hogy 100 ezer Pfizer-vakcina érkezik az oltópontokra, és az Oltási Munkacsoport abban bízik, hogy holnap ezt mind sikerül beadni.

- írta meg az Origo éjfél után nem sokkal. A reggeli órákban "megnyílt" lehetőség pedig nagyon hamar be is zárult. 

Fél 7 körül még néha bejött az oldal, de keresni már akkor sem lehetett. 7 óra után pedig már belépni sem nagyon engedett senkit a rendszer. A 24.hu azt írja, hogy 

az oltópontokra 100 ezer Pfizer-vakcinát küldtek ki, ezt egy nap alatt el is akarják oltani. Az viszont kérdéses, hogy ha nem működik az időpontfoglalás, akkor ez hogyan lesz lehetséges.

A hirtelen bejelentett akció mögött az lehet, hogy a Sinopharm-vakcina nagyon elutasított, és kevesen oltatják vele magukat. A kormány viszont mielőbb szeretné elérni a 4 millió beoltottat, hogy folytatódhasson a nyitás. Gulyás Gergely azt mondta a csütörtöki kormányinfón, hogy akár már pénteken elérhetjük a 4 millió beoltottat.

A rendszer összeomlásáról azonban egyelőre semmilyen tájékoztatás nincs, a kormánymédia pedig természetesen ezt már nem igyekszik annyira promózni. Sőt azt sem, hogy érdekes módon a kínai vakcinára nem volt ilyen nagy az érdeklődés.